Fællesbillede af HK Handel Sjællands bestyrelse med bestyrelsesmedlem Heidi Renner Andersen fremhævet i venstre hjørne

Har du et arbejde, så er du også med i en fagforening! Så simpelt kan det siges ifølge Heidi Renner Andersen, som er det nyeste medlem i HK Handel Sjællands bestyrelse.

Heidi er uddannet inden for kontor, men der var få jobs og mange om buddet, så Heidi valgte en anden vej.

- Jeg stod i kø ved kundeservice i Bilka i Næstved og hørte 2 medarbejdere tale om, at de søgte nye folk. Jeg meldte mig på banen. Det er 12 år siden nu, fortæller Heidi.

De første 10 år af sin ansættelse arbejdede Heidi ved kasselinjen, men da Bilka lancerede BilkaToGo, sprang hun til.

- Jeg har altid været lidt af en tryghedsnarkoman, og jeg har været glad for mit arbejde i kasselinjen, men med god opbakning fra min leder valgte jeg at tage springet, og det har jeg ikke fortrudt, siger Heidi.

Erfaren HK’er

Heidi har ca. 10 måneders anciennitet som bestyrelsesmedlem i HK Handel Sjælland. Hun blev valgt på generalforsamlingen d. 11. marts 2020 – ca. 30 minutter før Mette Frederiksen lukkede Danmark ned. Derfor har Heidi fået en lidt anden debut i den fagpolitiske verden end de fleste.

- Jeg arbejder stadig på at finde min plads i bestyrelsen. Der er mange nye ting at sætte sig ind i, og der har ikke været så mange møder pga. corona. Men jeg har fået god hjælp af mine kolleger i bestyrelsen, og jeg de har taget rigtig godt imod mig, fortæller Heidi.

Selvom Heidi stadig føler sig lidt ny i bestyrelsen, er fagforeningsverdenen ikke ny for hende.

- Min far var aktiv i 3F, så jeg har fået det ind med modermælken. Jeg har det sådan, at hvis man har et arbejde, så er man også med i fagforeningen, fortæller Heidi, der selv har været medlem af HK i 18 år.

Heidi har altid været tiltrukket af det faglige og politiske arbejde, men det er først nu, hvor hendes 3 børn kan klare sig selv, at hun har taget springet og stillet op.

- Jeg synes, det er spændende at være med i det politiske arbejde og få lov at sætte sit fingeraftryk. Vi har vidt forskellige baggrunde i bestyrelsen. Vi kommer fra store og små dagligvarebutikker, lager, byggemarked og specialbutik. Det er med til at give input fra en bred del af HK Handel Sjællands medlemmer, som vi kan tage med højere op i det politiske system, siger hun.

Det vigtigste for Heidi er, at arbejdsmiljøet giver plads til alle på arbejdspladsen. Det skal HK være med til at sikre:

- Hvis nogen bliver uretfærdigt behandlet, så kan HK hjælpe. Det har jeg selv oplevet på en tidligere arbejdsplads, men sådan er det heldigvis ikke i Bilka i Næstved. Mine kolleger giver mig så meget. Hvis jeg fx har haft en dum start på dagen, så kan jeg lige snakke lidt med mine kolleger, og så kører det igen. Det er afgørende, at man har det godt på arbejdspladsen, mener Heidi.

Heidi elsker sit job, det er der ingen tvivl om, men der er et lille men:

- Jeg handler flere gange om dagen, for op til 6 kunder ad gangen, så når jeg har fri, orker jeg ikke mere shopping, griner hun.

Se også vores portræt af formand Helle Friis, næstformand Mette Larsen og bestyrelsesmedlem Annika Vevest Kjær