Den 4. januar præsenterede en række Google-ansatte en ny fagforening, Alphabet Workers Union, der i princippet skal dække de over 250.000 personer, som er ansat i Googles moderselskab, Alphabet.

Foreløbig er der dog kun nogle få hundrede medlemmer, men ikke desto mindre er AWU superinteressant, fordi det er en af de første foreninger af sin slags for medarbejderne i de store techfirmaer.

Vi ser på foreningen og på hvordan den slags ser ud, set med danske fagforeningsøjne.

Der bliver dog også god tid til at tale juleferienørderier i denne årets første DataSnak, hvor vi både hører om gaming-pc'er, digitale fotosamlinger og andre projekter, som har optaget værterne siden sidst.

Og så slutter vi naturligvis med en tiprunde.

LINKS

TIPS

Jeppe:
Avistid podcast fra Weekend-Avisen
Adam:
 Pixarfilmen “Soul”, der kan streames på Disney+
Anders:
Flashback podcasten fortæller om fejlslagne gadgets og andre techfiaskoer

 

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk
 
Artiklen er opdateret 11. januar 2021