HK Handel Sjællands bestyrelse - Burak Ulrik Ulucan

24-årige Burak Ulrik Ulucan er udlært butiksassistent og arbejder hos T-Hansen i Korsør. Han er det yngste medlem af HK Handel Sjællands bestyrelse, men hans interesse for fagligt arbejde går langt tilbage. Allerede i 8. klasse henvendte Burak sig til HK Sjælland for at komme på tur med Jobpatruljen, som tager rundt til unge fritidsjobbere og oplyser om deres rettigheder.

- Jeg havde hørt om fagbevægelsen i samfundsfag, og jeg syntes, det lød rigtig spændende. Langt de fleste unge, vi mødte med Jobpatruljen blev behandlet godt, men der var ét sted, som blev afgørende for, at jeg meldte mig ind i HK og gik ind i fagligt arbejde. Den unge arbejdede på en restaurant. Gulvet var glat, men der blev ikke stillet ordentlige sko til rådighed, og i den korte tid vi var der, blev der talt rigtig grimt til den unge. Den oplevelse overbeviste mig om, at jeg ville være en del af det faglige fællesskab i fagbevægelsen, siger Burak.
Med oplevelsen fortæller Burak, at han fik øjnene op for, at selvom han havde det godt i sit daværende fritidsjob, er det ingen selvfølge. Det gik op for ham, at fagbevægelsen kan være med til at sikre ordentlige arbejdsforhold – også for unge mennesker.

Burak formulerer det sådan:

- Hovedpointen med at være medlem af HK er, at man bliver en del af et fællesskab, der sikrer, at man har et ordentligt arbejdsmiljø og som helt ung får en god start på arbejdslivet. Et fællesskab, hvor man hjælper hinanden, sørger for at man kommer godt igennem arbejdsdagen, og skaber rammerne for en god arbejdsdag, så man kan holde til at gå på arbejde fysisk og psykisk – og så har lønforholdene selvfølgelig også noget at sige.

Taler de unges sag

I 2016 valgte Burak at stille op til bestyrelsen i HK Handel Sjælland. 

- Jeg var allerede medlem af HK Ungdoms landsudvalg, og syntes, at det var vigtigt med et lokalt fokus på de unge. Jeg stillede i første omgang op som førstesuppleant og kom ind i bestyrelsen, da et andet medlem flyttede, fortæller Burak.

For at få viden om, hvad der fylder for unge mennesker lokalt på Sjælland, har Burak været medlem af Ungdomsnetværket i HK Sjælland, ligesom han hvert år tager med Jobpatruljen på virksomhedsbesøg og holder en tæt kontakt med andre unge blandt andet på sin egen arbejdsplads. 

- Mit fokus er at arbejde for, at alle får en god start på arbejdslivet, og at vi skal have nogle gode aftaler med de lokale virksomheder, fortæller Burak.

Bestyrelsen skal gøre en forskel lokalt

Som en del af bestyrelsen i HK Handel Sjælland vil Burak gerne være med til at gøre en forskel for medlemmerne lokalt.

- Når medlemmerne har nogle ønsker, er det bestyrelsens opgave at løfte det ind i HK’s arbejde. Vi skal være tillidsrepræsentanter for vores medlemmer og varetage deres interesser, så medlemmernes visioner og mål føres ud i livet, mener Burak.

Se også vores portræt af formand Helle Friis, næstformand Mette Larsen samt bestyrelsesmedlemmerne Annika Vevest Kjær og Heidi Renner Andersen.