Vi får besøg af Andreas Marckmann Andreassen som er digital redaktør og nyhedschef på Fagbladet Journalisten, og som også har skrevet en bog om robotjournalistik, automatisering af journalisters arbejde, eller hvordan man nu vælger at beskrive det…

Den hedder “Sådan forandrer automatisering medierne”, og udspringer af Andreas’ fellowship på Syddansk Universitet, juni 2019 til marts 2020.

Til sidst er der tiprunde, med spil, bøger og meget mere.

Carrot Weather - vejrapp, der kan tilpasses på tusind måder

Coronapas?

Mød Andreas Marckmann Andreassen, digital redaktør og nyhedschef på Journalisten (Linket er udløbet pr 17/11 2021)

Og se også Andreas' underside med masser af digitale værktøjer til journalister (Linket er udløbet pr 17/11 2021)

Se også videoer på den nyligt afholdte JournalismAI Festival, som både har eksempler, etiske diskussioner og forretningssnak der handler om automatisering i mediebranchen.

På festivalen kunne man fx høre eksempler fra BBCs News Lab, der fortæller om automatiske grafikker og billedsøgninger.

Tips

Jeppe: Miss Excel - sprudlende undervisning i regneark(!)

Adam: The Medium - gyserspil til Xbox og PC

Anders: Blockchain Chicken Farm af Xiaowei Wang - fantastisk bog om crazy teknologi i Kina

Andreas: Integromat-tjenesten - "internettets lim" Integromat - The glue of the internet

 

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk