Christoffer Regild

- I fortjener et kæmpestort tak. Tak for jeres indsats, gåpåmod og gode humør, I må ikke undervurdere, hvad det betyder. 


Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen, da hun den 11. februar deltog i et digitalt møde med tre butiksansatte og HK Handels formand, Per Tønnesen, for at høre om erfaringerne med at gå på arbejde under coronapandemien.

Statsministeren mødte i den forbindelse to af HK Handels medlemmer, Lisbeth Rostgaard Conradsen, butiksassistent i bagerafdelingen i Kvickly Ringkøbing, og Robert Andersen, elev i Føtex i Greve. Hun fik samtidig mulighed for at spørge ind til, hvordan det har været at gå på arbejde, mens store dele af Danmark har været lukket ned. 

Fornyet respekt for butiksansatte
- Der har været et kollegialt sammenhold under krisen, som jeg ikke har set før i varehuset. Før gik vi alle sammen op i vores egne afdelinger, men her fik vi et fælles mål om, at kunderne skal være trygge og komme igennem butikken på den bedste måde. Jeg har oplevet, at der er kommet mere respekt omkring det at arbejde i detailhandlen, vi er jo normalt ikke i fokus, fortalte Robert Andersen.

Mette Frederiksen kvitterede for hans beretning, og mindede om, at butiksansatte også spiller en vigtig rolle for mange svage borgere:

- Man glemmer tit, at I ser mennesker, der ikke altid ser andre, for eksempel psykisk syge. I hjælper dem og lægger ører til deres problemer. Der er kommet fornyet respekt for jeres fag og jeres betydning for, at samfundet hænger sammen, det skal vi huske at tage med os videre, sagde hun.

Kunder skal respektere restriktioner
Erhvervsminister Simon Kollerup deltog også i mødet, og han pegede på, at de butiksansatte har spillet en central rolle i forhold til at sikre, at alle danskere har kunnet gå mætte i seng under en global krise:

- Tak til alle jer ude i vores dagligvarebutikker, I er med helt i front. I holder vores køleskabe fyldt, så vi kan få helt essentielle dele af vores liv til at køre rundt. I har været med til at holde økonomien og vores erhvervsliv kørende. I skal have utrolig stor tak, lød det blandt andet fra erhvervsministeren.

Både han og statsministeren mindede samtidig om, at kunderne spiller en vigtig rolle i forhold til at sikre, at det er trygt for butikspersonalet at gå på arbejde i en svær tid:

- Det er vigtigt at respektere regler og restriktioner, så vi kan passe på personalet, lød det fra statsministeren.

Vigtigt skulderklap
HK Handels formand, Per Tønnesen, deltog også i mødet med de butiksansatte, erhvervsministeren og statsministeren. 

Han betegner mødet som en vigtigt skulderklap til de butiksansatte, der har været nødt til at møde på arbejde trods utryghed under både første og anden nedlukning af samfundet. 

- Det her er et vigtigt udtryk for respekt for nogle af de mennesker, som gennem hele pandemien har været i frontlinjen og sikret dagligvarer til os alle sammen, mener Per Tønnesen.