I denne episode skal vi op i de høje gear, og se på intet mindre end den komplekse sammenhæng mellem transatlantiske netkabler, cookies, app-data, techgiganternes forretningsmodeller og meget mere.

Vi får besøg af adjunkt Signe Sophus Lai, som netop har skrevet sin afhandling om hele denne rotterede af digitalisering.

Det handler altså både om datasnagende mobilapps, digitale forretningsmodeller, hvem der ejer kablerne og hvordan vi især i Danmark fuldstændig har omfavnet digitaliseringen af alting.

Endelig afslører vi også, at techgiganterne måske har adgang til at afbryde Signes netforbindelse... 😱

Og så er der selvfølgelig tiprunde til sidst.

Links


Onlinekurset Elements of AI kommer snart på dansk

Lyt evt  DataSnak ep 49 om AI-kurset fra Finland

 Fejl i smittetal

Signe Sophus Lai på LinkedIn og på Twitter

 People's Internet-projektet  (Linket er udløbet pr 9/2 2022)

 Pressemeddelelse fra KU om Signe Sophus Lais afhandling

 Afhandlingen “Human Capabilities in a Datafied Society” (pdf) (Linket er udløbet pr 17/11 2021)

Tips


Adam: Elite Dangerous - genfødt spil-klassiker

Jeppe: Online-magasinet RestOfWorld rapporterer om technyheder fra hele verden.

Anders: Musik-dokumentarfilmen “20 Feet From Stardom” – fra 2013, men aktuel på DRTV

Signe: Flyvende tallerken – DR-podcast med Anja C. Andersen og Frederik Dirks

 

PRAKTISK


DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk