Med en ja-procent på 96,3 blev det et overbevisende ja til den nye overenskomst mellem HK Privat og Aftaleenheden. Overenskomsten har været til urafstemning blandt de HK’ere, der er omfattet af den. Knap halvdelen, 48,2 %, deltog i urafstemningen.

Claus Olsen, faglig sekretær og ansvarlig for overenskomsten, er tilfreds med afstemningsresultatet.

- Jeg er selvfølgelig først og fremmest glad over, at ja-procenten blev så stor, og stemmeprocenten ligger på niveau med tidligere urafstemninger inden for området, forklarer den faglige sekretær.

HK’erne, som typisk har titel af skolesekretær eller varetager andre administrative opgaver på private skoler, kan dermed se frem til en lønstigning på 5,05 % i løbet af de næste tre år.

Derudover stiger det arbejdsgiverbetalte pensionsbidrag med 1 % til i alt 16 %, og seniorer får ret til at holde to seniorfridage med fuld løn om året.

- Denne gang er det lykkedes at få noget til alle medarbejdergrupper. Lige fra lønstigninger til mere ind på pensionen. Vi har fået hele rammen på 6,75 %, som vi kender den fra det statslige område. Og det har medlemmerne kvitteret for med et klart ja, siger Claus Olsen.


Se alle forbedringer i den nye overenskomst. (Linket er udløbet pr 18/5 2022)

Bogstaverne a, b og c