En af de kringlede konsekvenser af krisen er, at der er kommet pres på chipproducenterne, og derfor er der efterhånden en del elektronikproducenter som ikke længere kan levere varen.

Det er dog især bilproducenter som Ford, Volkswagen og General Motors, der er blevet ramt – blandt andet fordi de fejlvurderede behovet for at købe nye biler under pandemien. Derfor afbestilte de først en masse ordrer – og da de senere vendte tilbage for at købe, havde fabrikkerne ikke mere kapacitet.

Men hvordan fungerer chipproduktion og forsyningskæden til elektronikfirmaer og chipproducenter, hvordan kunne bilgiganterne tage så meget fejl, og er der behov for mere chipproduktion i EU?

Det er nogle af de spørgsmål vi taler om med dagens gæst, nemlig chefredaktør Lars Kristiansen fra magasinet Elektronik & Data.

Vi slutter selvfølgelig forestillingen med den sædvanlige tiprunde.

 

Links

Teknologihistorisk DTU-samling

Elektronik & Data

 Elektronik & Data-artikel om bilbranchens fejlvurdering

 Bloomberg-feature om chipmanglen

YouTube: Sådan bliver en chip til

 

Tips

Adam: Internet Week Denmark (IWDK) er rykket online i år

Jeppe: The Data Journalism podcast

AndersFor All Mankind – alt-history rumserie på Apple TV+

Lars: Abonner på en trykt avis - det er noget andet end digitalt

 

 

PRAKTISK


DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk