Karina Skovgaard Jørgensen - smilende lyshåret kvinde med kort hår iført trøje med småt mønster i grå sort og hvid

Foto: Karina Skovgaard Jørgensen, formand HK Kommunal Midt, er glad for fremmødet til den første ikke-fysiske generalforsamling i HK Kommunal Midt: "Der var over 200 medlemmer, der loggede ind og deltog i generalforsamlingen. Det er et flot tal og en flot opbakning", siger hun.

 

   - Vi havde forsøgt at lave et program for dagen, der lignede de fysiske generalforsamlinger. For det er en vigtig festdag, hvor vi fejrer vores medlemsdemokrati. Denne gang var det så bare uden fysisk fremmøde og den gode mad, smiler Karina Skovgaard Jørgensen:

   - Bestyrelsen og jeg havde samtidig lavet en beretning, der var kortere end normalt, og hvor jeg fik sat lidt ord på, hvad der aktuelt foregår i verden. For medlemmerne er hjemmearbejde efter Corona naturligvis det helt store tema lige nu.

 

Som sektorformand var det for eksempel pudsigt at aflægge beretning ud i et stort og tomt rum med et kamera foran sig. Jeg vil hellere se folk i øjnene, tage kontakten og se deltagernes reaktioner undervejs.

 

Flot opbakning til medlemsdemokratiet

Det, som Karina Skovgaard Jørgensen og sektorbestyrelsen glædede sig allermest over, var den flotte opbakning fra medlemmerne til medlemsdemokratiet i HK Kommunal Midt:

   - Der var over 200 medlemmer, der loggede ind og deltog i generalforsamlingen. Det er et flot tal og en flot opbakning, siger Karina og fortsætter:

   - Vi havde lidt tekniske udfordringer undervejs, som vi forsøgte at løse, og som vi vil lære af, men alt i alt fungerede den virtuelle form, selvom jeg personligt konstaterer, at det virtuelle ikke kan erstatte det fysiske. Som sektorformand var det for eksempel pudsigt at aflægge beretning ud i et stort og tomt rum med et kamera foran sig. Jeg vil hellere se folk i øjnene, tage kontakten og se deltagernes reaktioner undervejs. Det er altid en god fornemmelse lige at kigge op og have lidt menneskelig kontakt undervejs, og jeg savnede faktisk de små forstyrrelser, der også er, når mange mennesker er samlet fysisk.

 

I bestyrelsen har vi i det forgangne år fokuseret meget på det, som også vores medlemmer har fokuseret på, nemlig hvor vigtigt det faktisk er for os alle at være sammen som kolleger. Vi har drøftet meget, hvordan medlemmerne har haft det i hele Corona-perioden, og hvordan vi alle kan vende godt tilbage igen.

 

De vigtige relationer

   - I bestyrelsen har vi i det forgangne år fokuseret meget på det, som også vores medlemmer har fokuseret på, nemlig hvor vigtigt det faktisk er for os alle at være sammen som kolleger. Vi har drøftet meget, hvordan medlemmerne har haft det i hele Corona-perioden, og hvordan vi alle kan vende godt tilbage igen. Samtidig har vi arbejdet benhårdt på vores relationer i bestyrelsen, fordi der sidste år kom nye bestyrelsesmedlemmer i bestyrelsen, lyder det fra Karina Skovgaard Jørgensen, der giver et indblik i bestyrelsens arbejde og overvejelser imellem den fysiske generalforsamling i 2020 og den digitale i 2021:

   - Vi har i bestyrelsen fået øjnene op for, hvor vigtigt det er for både medlemmerne og os, at vi kan mødes og se hinanden i øjnene. Det handler om vores interne relationer til hinanden i bestyrelsen, men også om vores relationer til medlemmerne. Hvordan er vi en nærværende og relations-skabende fagforening? Det har vi gjort os mange tanker om, og vi har brugt hinanden til råd, støtte og sparring i forhold til den hverdag, som vi og medlemmerne sidder i. Personligt holder jeg meget af netop hverdagen med medlemmer, bestyrelse og kolleger i afdelingen.

 

...det bliver uden tvivl en ”ny normal”, vi vender tilbage til i den kommende tid. Det kan for nogen være lidt skræmmende at forestille sig. Derfor er der brug for, at vi bruger og hjælper hinanden med at finde den nye form på vores arbejdsliv, når vi vender tilbage.

 

Meget at samle op på

Bestyrelsen i HK Kommunal Midt er klar til at samle op på de mange erfaringer, HK’ere har gjort sig i det forgangne år med Corona:

   - Sektorens medlemmer har oplevet meget forskellige ting under Corona-krisen, fordi nogle har knoklet hjemmefra, mens andre har været på deres arbejdspladser, fordi de har været en del af forskellige beredskaber. Så der bliver nok at samle op på efter en meget speciel periode, hvor mange os samtidig har skullet vænne os til at arbejde alene på grund af de mange restriktioner. Nu skal vi være sammen igen, og det kommer til at kræve noget af os, vurdere Karina Skovgaard Jørgensen i forhold til et af de centrale emner, hun på bestyrelsens vegne brugte tid på under sin beretning:

   - Det er svært at forestille sig, hvad det næste bliver. For det bliver uden tvivl en ”ny normal”, vi vender tilbage til i den kommende tid. Det kan for nogen være lidt skræmmende at forestille sig. Derfor er der brug for, at vi bruger og hjælper hinanden med at finde den nye form på vores arbejdsliv, når vi vender tilbage. Vi er klar til at være medlemmernes sparringspartner, og jeg kan kun opfordre vores medlemmer til at bruge deres lokale tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter eller til at bruge os her i afdelingen.