Men der findes faktisk en håndfuld andre centre i mindre kendte tech-metropoler.

Vi har lavet interviews med tre af af innovations-attachéerne, og tegner et kort portræt af innovation-miljøerne i deres respektive center-byer – New Delhi, München og Seoul.

Innovationscentrene er blevet skabt i et samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Målet med centrene er:

“...at bygge bro til nogle af de stærkeste partnere inden for forskning, videregående uddannelse og forretningsudvikling i nogle af verdens førende innovationsmiljøer (…) og på fremadstormende vækstmarkeder. Fokusområderne for centrene er blandt andet grønne teknologier, informations- og kommunikationsteknologi samt sundhed og biotek.”

Vi skal høre om kæmpemarkeder i Indien, isolerede techgiganter i Seoul og avanceret robot-teknologi i München – og meget mere.

Til sidst er der naturligvis tiprunde, med en bog, et madprogram og en true crime-serie.

God fornøjelse!

 

LINKS

ICDK - baggrund

ICDK New Delhi

ICDK Seoul

Sydkorea-bonus: The Birth of Korean Cool (Linket er udløbet pr 5/1 2022)

ICDK München

 

TIPS

Adam: Entreprenørstaten - Sigge Winther Nielsen

Jeppe: Madnørderne på DR

Anders: The Serpent på Netflix

 

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk