Det har egentlig fungeret bedre end forventet at arbejde hjemme. Men det bliver også vanvittig rart, når det er overstået.

Sådan lyder erkendelsens ord fra Anni Majgård Jensen, der er borgerservicemedarbejder og tillidsrepræsentant i Fredericia Kommune.

Første gang Kommunalbladet talte med hende var i juni 2020 under den første lockdown, hvor hun arbejdede hjemme på fuld tid i boligen i Vejle. Og allerede dengang var trætheden over hjemmearbejdet mærkbar.

Læs også: Line drømmer om mere hjemmearbejde

- Du skal aldrig høre mig brokke mig over storrumskontoret igen, sagde hun dengang.

Læg så et år mere med on/off hjemsendelsesperioder oven i hatten, og du får en medarbejder, som mere end noget andet har glædet sig til at møde fysisk ind på kontoret på fuld tid igen.

- Det har været spændende at prøve, men jeg kan godt mærke, at jeg ville have kravlet på væggene, hvis jeg skulle være hjemme alle dage. Jeg mangler i den grad den der kollegiale sparring og uformelle snak. Det er bare noget, man ikke får gjort over Teams, siger Anni Majgård Jensen, som også savner de fysiske møder med borgerne.

Glæden vil overskygge

Som ansat i Borgerservice i Fredericia Kommune har hun siden december sidste år måttet undvære sin faste kontorstol inde på rådhuset i hvert fald 1-2 dage om ugen.

Men selvom kontoret periodevist har været lukket ned siden marts 2020, så har arbejdet med borgerne på intet tidspunkt stået stille.

Fra hjemmekontoret har hun taget imod telefonopkald fra borgere og forsøgt at få det hele til at glide lidt nemmere. Men nu er Anni Majgård Jensen en af de mange ansatte, der som følge af genåbningsplanen snart kan se frem til at vende helt tilbage til kontoret. Det er en udvikling, som hun roligt tager imod.

Hun tror nemlig ikke, at det vil kræve den store tilvænning fra hendes side at gå tilbage til fysisk fremmøde på fuld tid.

- Jeg har savnet det, og så er jeg også som person rigtig god til at tilpasse mig efter den aktuelle situation. Så jeg tror, at glæden vil overskygge det, der udfordrer, siger hun. Alligevel er Anni Majgård Jensen ikke parat til at forkaste hjemmearbejds­dagene helt.

- Jeg kan godt se fordelen ved at have en hjemmearbejdsdag eller to om måneden. Det fungerer jo supergodt, hvis man lige har brug for en dags intens koncentration. Men det der med at arbejde hjemme fra mandag til fredag – det skal jeg bare ikke igen.