Det kan ramme både individer og internationale virksomheder, og selvom man ofte anbefaler at ofrene ikke giver efter kidnappernes krav, så kan det nogle gange være den eneste måde at få sine data tilbage.

Vi får besøg af it-sikkerheds-eksperten Jacob Herbst fra firmaet Dubex, der kan fortælle meget mere om ransomware og den voldsomme vækst i angrebene vi har set de senere år.

Til sidst er der som sædvanlig tiprunde, med apps, podcasts og konference-anbefalinger.

 

LINKS


Jacob Herbst er teknisk chef i Dubex

Baggrund og anbefalinger fra Center for Cybersikkerhed (pdf)

Sære fortællinger om ransomwarens historiske baggrund

Intro til ransomware i Wikipedia

Deloitte har lavet en kort, men fin, https://www2.deloitte.com/dk/da/pages/risk/articles/ransomware-status-2021.html, med guide til nogle af de nyeste tendenser og anbefalinger

 

TIPS


Adam: Snap Camera - fra Snap - filterfest til din videokonference

Jeppe: Podcasten "The rest is history"

Anders: Libby-appen, der gennem eReolen giver adgang til at låne på amerikanske offentlige biblioteker

Jacob: Nyd at gå ud til arrangementer i den fysiske virkelighed igen. Besøg fx Infosecurity Denmark i Øksnehallen i København 29.-30. september. (Og ellers er "Ternet Ninja 2" en god oplevelse 🥷

 

 

PRAKTISK


DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk