Vi begynder med historien om en kolossal mængde data fra Microsoft, der kortlægger hvordan over 60.000 amerikanske ansatte har arbejdet under Coronapokalypsen. Det lader blandt andet til, at man skal passe på ikke at arbejde for silo-opdelt – det kan nemlig skade innovationskraften.

Bagefter kigger vi nærmere på internet-infrastrukturen i Afghanistan, der mildest talt er udfordret – ikke mindst efter Talibans nylige overtagelse. Under 12% af befolkningen har adgang til nettet, og det er temmelig usikkert om de eksisterende netværk kan blive vedligeholdt.

Endelig forsøger vi at blive kloge på LOOT – en sær krytpo-NFT-spil-kunst-forretning, som Adam prøver at forklare og vi andre prøver at forstå...

Til sidst er der som sædvanlige tiprunde – om serie og computermus.

 

LINKS

Ransomware-ballade i Kompan

Forskningsartikel om Microsoft-data

Internet i Afghanistan (Linket er udløbet pr 17/11 2021)

AccessNow om internet shutdowns

The Loot Project

The Verge om Loot


TIPS

Adam: Logi MX Master 3-mus – men vælg især en mus, der kan forbinde til flere forskellige computere

Jeppe: Bosch - krimiserie på HBO og Amazon Prime Video. Lyt også soundtracket!

Anders: Trust – på Disney+ Om kidnapningen af John Paul Getty III i 1973. Med Donald Sutherland som John Paul Getty Senior

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk