”Det har været et meget interessant forløb”. ”Det er fint det hele. Jeg får lyst til at lære mere”.

Sådan lyder et par af kommentarerne fra de medlemmer af HK Kommunal, der har taget teknologikurset ”Fremtidens HK’er”.

”Fremtidens HK’er” er et gratis kursus, som man kan tage online, når det passer ind i andre gøremål. Det får generelt rigtig gode evalueringer fra dem, der har været igennem de syv moduler. For dig og dine kolleger kan det være en god idé at tage kurset, hvis I ønsker at byde jer til, når der skal automatiseres og bruges nye teknologiske løsninger på arbejdspladsen.

  • Kurset består af i alt syv moduler, der både dykker ned i forskellige teknologier, cases og værktøjer.
  • Gennem videoer og øvelser vil du blive introduceret for nye måder at arbejde med teknologier i det administrative arbejde. Du får blandt andet et indblik i, hvordan du kan arbejde med Robotic Automation (RPA), chatbots, kunstig intelligens og meget mere.
  • De syv moduler tager i alt cirka 12 timer – men kan tages i små eller store bidder, alt efter hvordan det passer dig og din arbejdsplads.

Fremtidens HK’er indgår i en tretrinsmodel, der åbner op for hurtigere og bedre muligheder for efteruddannelse. Det betyder helt konkret, at hvis du tager de to kurser Grundlæggende teknologiforståelse og Fremtidens HK’er, vil du kunne gennemføre kommunommodulet Fremtidens digitale administration til 10 ECTS-point på kun fem dage fremfor ti.

Læs mere om de tre trin herunder. Og send gerne denne mail videre til eventuelt interesserede kolleger.

Direkte link til Fremtidens HK’er (kræver MitHK-login).

 

FAKTA og links

Tre trin i HK'ernes digitale udvikling

Online-kursus: Fremtidens HK'er

Kurset tilbyder deltagerne viden om de teknologier, der er på vej ind på de kommunale og regionale arbejdspladser. Du får den nødvendige viden, så du kan bringe sig selv i spil på din egen arbejdsplads i forhold til udvikling af digitalisering og automatisering.
Med kurset får du blandt andet kompetencer til at vurdere om teknologierne kan anvendes i din og kollegers arbejdsopgaver.
Kurset kommer til at ligge tilgængeligt på MitHK fra 10. september 2021.

Online-kursus: Grundlæggende teknologiforståelse

Kurset ”Grundlæggende teknologiforståelse” giver deltagerne viden om, hvordan robotterne arbejder. Du får også skærpet dit blik for, hvor det er relevant at lade robotter og anden automatisering arbejde for dig. Dette kursus ruster deltagerne til at være en aktiv del af implementeringen af robotter og andre former for automatiseringer.
Find kurset her: Grundlæggende teknologiforståelse på hk.dk

Kommunom-modul: Fremtidens digitale administration

På kommunommodulet ”Fremtidens digitale administration” lærer deltagerne blandt andet at finde de digitale gevinster og effektivisere ved arbejdsgangsanalyser. Du bliver på modulet klædt på til at udarbejde konkrete forslag til digitalisering af din egen arbejdsplads herunder at vurdere de økonomiske og arbejdsmæssige konsekvenser.
Samtidig får du en forståelse af, hvordan digitaliseringen påvirker organisationen og kulturen på arbejdspladsen, og hvordan kolleger reagerer i forbindelse med indførelsen af nye effektive arbejdsgange.
Læs alt om modulet hos Komponent
Vis mere