pc og kaffekop

Indtil foreløbig 16. januar 2022 er statens ansatte så godt som sendt hjem. I hvert fald, hvis deres lokale ledelser efterlever det sæt af retningslinjer om restriktioner imod covid19-smitte, som Medarbejder- og Kompetencestyrelsen (Medst) lagde på sin hjemmeside i sidste weekend.

Her fremgår det, at arbejdet på de statslige arbejdspladser ”skal tilrettelægges med maksimalt 20 pct. fremmøde i det omfang, det er er muligt og hensigtsmæssigt.” Arbejdsgiverne kan undtage særligt udvalgte grupper fra begrænsningerne.

Retningslinjerne er det statslige arbejdsgiverkontors bud på at omsætte Epidemikommissionens kraftige opfordring til arbejdspladserne i Danmark om at lade de ansatte arbejde hjemmefra i de kommende uger.

Med ordene ”muligt og hensigtsmæssigt” lader Medst det være op til de enkelte ledelser at finde ud af, præcist hvor mange medarbejdere, der må opholde sig på de normale arbejdspladser og hvor mange, der skal holde sig til tastatur og telefon hjemme i de julepyntede stuer og værelser. Det fremgår også af retningslinjerne, at ledelserne kan vælge at sende endnu flere end 80 procent af styrken på hjemmearbejde.

HK Stats forhandlingschef råder medlemmerne til at tale med chefen om situationen:

- Sørg for at have en tæt dialog med din leder om hjemmearbejdet og hjemsendelse. Kom frem med dine egne særlige behov i den forbindelse, siger Lina Gisselbæk Lauritsen.

Hun tilføjer, at det for nogle måske også vil være praktisk at benytte sig af ekstra fri- eller feriedage frem for at arbejde hjemme. Også den mulighed kan man med fordel vende med sin leder.

For dem, der kommer på job på statens arbejdspladser gælder fortsat krav om gyldigt cornapas lige som rækken af kendte øvrige restriktioner er i kraft. Fx afstand mellem folk, jævnlig udluftning og digitale møder i videst muligt omfang.

Læs hele regelsættet hos Medst.dk: Her finder du også råd til medarbejdere, der har symptomer på COVID-19. (Linket er udløbet pr 26. juni 2023)

HK Stats Q/A om coronavirus