Hvem skal have Godt Gået-prisen og 25.000 kroner af Grafisk Almenvelgørende Fond  i 2022?

Hvem der skal have de 25.000 kroner afhænger af, hvem medlemmer af Overenskomstgruppen Grafisk indstiller til prisen. Nå det inden 28. marts klokken 9:00.

 

Grafisk Almenvelgørende Fond har gennem tiderne støttet en bred vifte af faglige, politiske, sociale, uddannelsesmæssige og kulturelle formål.

I 2015 opstod der et behov for at anerkende nogen, der har gjort noget særlig godt. Derfor blev ”Godt Gået!”-prisen stiftet. Prisen uddeles årligt og bliver fulgt af 25.000 kroner.

Hvem prisen går til er op til medlemmer af Overenskomstgruppen Grafisk, fortæller HK Privats formand Simon Tøgern, som også er formand for fonden:

- Det er medlemmerne, der indstiller folk til prisen. Og kommer der forslag om at give prisen til nogen helt uden for den grafiske verden, så kommer de med blandt de nominerede.

 
[FAKTA]

Sådan indstiller dU

Fristen for at indstille nogen eller noget er mandag den 28. marts 2022 klokken 9.00.

Du eller I skal skrive en motivation, der forklarer, hvorfor du eller I indstiller den eller dem til prisen. 

Send indstillingen til Grafisk Almenvelgørende Fonds sekretær Kirsten Arvesen på e-mail Kirsten.Arvesen@hk.dk.
Vis mere

 

Det behøver ikke være fagforeningsagtigt

Simon Tøgern understreger, at det ikke behøver, være noget fagforeningsagtigt, der bliver indstillet til prisen:

- Men det skal være noget, der ligger i forlængelse af arbejderbevægelsens kulturelle og politiske udgangspunkt. Der er ikke lagt nogen begrænsninger ned over, hvad det kunne være. Kun, hvad det ikke kan være, forklarer Simon Tøgern:

- Vi giver ikke prisen til nogen eller noget, som normalt bliver dækket af de almindelige faglige driftsopgaver betalt med kontingentmidler fra HK eller andre organisationer.

Blandt tidligere vindere af prisen er blandt andet ”Arbejderhistoriefestivalen”, hvor Arbejdermuseet i København i maj 2016 – helt gratis -  slog dørene op for omkring 900 besøgende. En anden tidligere vinder er månedsmagasinet ”Hus Forbi”, som er hjemløse og socialt udsattes talerør.