Ny holdopstilling i fagbevægelsen afgør fremtidens arbejdsliv for danske lønmodtagere

På rekordtid har dansk fagbevægelse fået en ny holdopstilling i store og toneangivende fagforbund. HK Danmarks godt 200.000 medlemmer fik i efteråret helt nyt formandskab med Anja C. Jensen og Mads Samsing i front. Men tør de nye kvinder og mænd i toppen af den etablerede fagbevægelse spille langt mere offensivt? Der er tid til det! I toppen af fagbevægelsen sættes det hold, som skal lægge arm med både blå blok, de gule og gratisterne. Så hold øje med de nye profiler: I denne uge har HK Kommunal på en ekstraordinær kongres valgt Pia Lund Jeppesen som ny næstformand. Hun overtager posten efter Mads Samsing, der i oktober 2021 blev valgt som ny næstformand i HK Danmark. Sammen med sektorformand Lene Roed, der kun har siddet på posten i to år, skal den 55-årige Pia Lund Jeppesen nu stå i spidsen for de 48.000 HK-medlemmer i jobcentre, kommunale forvaltninger, lægesekretærer og andre. I HK Privat skal formand Simon Tøgern have en ny makker. Og tag ikke fejl af næstformandsposterne i de to HK-sektorer. Næstformændene har masser af indflydelse. Både overfor arbejdsgiverne, i overenskomstforhandlinger og i forhold til dagpenge, dimittendsats, lønstrukturkomite, arbejdsmiljø og så videre.

A4 Medier
04-03-22

Pia Lund Jeppesen er ny næstformand for HK Kommunal

Et overvældende flertal af de 318 delegerede på HK Kommunals ekstraordinære kongres har netop valgt faglig konsulent i HK Kommunal Hovedstaden, Pia Lund Jeppesen (55), til HK Kommunals nye næstformand. Pia Lund Jeppesen vandt i et kampvalg over Jana Nelth Drejer fra Roskilde Kommune. Den nyvalgte næstformand er både stolt og ydmyg over valget. - Jeg er taknemlig og overvældet over den tillid, mine kolleger har vist mig. Den tillid vil jeg i den grad bestræbe mig på at honorere, siger Pia Lund Jeppesen. Hun har som sin ambition at styrke HK Kommunal som en nærværende fagforening, der løbende fokuserer på medlemmernes værdi, fagligheder og placering på fremtidens arbejdsmarked. - Det handler ikke mindst om, at vi som HK'ere hele tiden udvikler vores kompetencer. Der er brug for bundsolide HK'ere, der også om to og fem år mestrer en bred vifte af fagligheder, siger hun. Fødekæden af velkvalificerede HK'ere skal ifølge Pia Lund Jeppesen sikres, så HK'erne som faggruppe bliver det naturlige valg, når arbejdsgiverne skal have besat nye, administrative stillinger. HK'ernes arbejdsmiljø er også blandt den nye næstformands allerhøjest prioriterede mærkesager.

A4 Medier, Altinget, Ritzau, Børsen, Sjællandske m.m.fl.
02-03-22

Kaos på rådhuset fortsætter - endnu en direktør går

Efter måneders kaos i beskæftigelsesforvaltningen i København forlader endnu en direktør sit job. Dermed har to af tre direktører i beskæftigelsesforvaltningen forladt deres stillinger inden for to måneder. De seneste måneder har beskæftigelsesforvaltningen i København været præget af uro og dårligt arbejdsmiljø, som begyndte med fyringen af den administrerende direktør, Line Nørbæk, i januar. Midt i februar meddelte tillidsrepræsentanter for 2.000 af beskæftigelsesforvaltningens 2.200 medarbejdere, at de ikke havde tillid til Cecilia Lonning-Skovgaard. Afgangen af endnu en direktør er ’bekymrende’, mener HK-fællestillidsmand Kim Sørensen. - Vi synes godt nok, at der har været udskiftning på taburetterne i toppen. Det er den tredje direktør, der forsvinder på kort tid, og timingen er ikke superheldig. Nu skal vi ud at ansætte en ny direktør, og det er noget møg, siger han. De seneste uger har tillidsrepræsentanterne været til møde med Cecilia Lonning-Skovgaard for at tale om, hvad der skulle til, for at tilliden mellem borgmesteren og medarbejderne kunne blive bedre. Det gør ikke situationen nemmere, at endnu en direktør forlader forvaltningen, siger Kim Sørensen. - Tilliden er, hvad den er. Der ligger et stort genopbyningsarbejde.

Politiken, Berlingske m.fl.
02-03-22

Arbejd hjemme - på den sunde måde

Debatindlæg af Katharina Hauge Antonsen, formand HK Kommunal Nordjylland, Christina Madsen Kristiansen, formand HK privat Nordjylland m.fl. Den politiske aftale om hjemmearbejde betyder, at medarbejdere kan arbejde hjemmefra op til to dage ugentligt i gennemsnit pr. måned. Og det vel at mærke uden at de normale krav til arbejdsmiljø skal overholdes. Vi havde i HK Nordjylland gerne set, at politikerne havde prioriteret arbejdsmiljø højere i den nye aftale. Vi er bekymrede for, at hjemmearbejde kan medføre arbejdsskader, når kravene til arbejdsmøbler, indretning, skærme og lys lempes. Skaderne ved hjemmearbejdet har kostet livskvalitet, sygemeldinger og fyringer her under hjemsendelserne under corona-pandemien. Når der laves lokale aftaler om hjemmearbejde, vil vi støtte vores tillidsvalgte i arbejdet for, at aftalerne om hjemmearbejde bedst muligt sikrer et godt arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøet er medarbejdernes og vores tillidsvalgtes ansvar. Men det er ledelsens hovedansvar at sikre et sundt arbejdsmiljø. HK Nordjylland ønsker på forhånd god arbejdslyst i et sundt og godt arbejdsmiljø - både på kontoret og på hjemmearbejdspladsen.

Nordjyske Stiftstidende m.fl.
28-02-22

Centerchef i Odsherred Kommune går til kamp mod den alt for hårde tone

En overfusning af en medarbejder i Center for Erhverv, Plan og Byg i Odsherred Kommune har fået centerchef Bjørn Emil Jensen til tasterne. Han skriver i et opslag på sociale medier, at han er rasende. For når borgere og erhvervsliv ringer og bruger ukvemsord og truende retorik overfor medarbejderne, så er det ikke i orden. – Det er jo noget, der er med til at skabe en virkelig dårlig dag for den enkelte medarbejder, og noget, man også tager med hjem. Det gør ondt i maven og gør, at man får svært ved at sove, siger han. Og det er desværre en stigende tendens, at medarbejderne oplever at få skældt ud af borgerne. Det fortæller Michael Rosenberg, der er formand for HK Kommunal Sjælland. – Vi har haft sager, hvor borgere desværre smider rundt med møbler. Det kan være i Borgerservice. Det kan være på et bibliotek. Vi har også sager, hvor medarbejderne er blevet udstillet på de sociale medier, fordi det er så nemt at sidde derhjemme, når man er utilfreds med noget eller oplever, at man ikke får svar, siger Michael Rosenberg.

DR P4 Nyheder Sjælland
26-02-22

Kampvalg om næstformandsposten i HK Kommunal

Der er lagt op til kampvalg, når HK Kommunal onsdag holder ekstraordinær kongres, hvor der skal vælges ny næstformand for 40.000 kommunalt ansatte HK'ere. Onsdagens valg står mellem 55-årige Pia Lund Jeppesen og 57-årige Jana Nelth Drejer. Pia Lund Jeppesen, der er faglig konsulent i HK Kommunal Hovedstaden, har kompetenceudvikling og arbejdsmiljø som sine mærkesager. - Jeg synes, vi er et stærkt HK – men jeg oplever alligevel, at vi skal slås for de rettigheder, vi allerede har. Jeg kender organisationen fra mange perspektiver – ovenfra, nedefra og fra siden, fortæller Pia Lund Jeppesen på HK’s hjemmeside. Hendes modkandidat Jana Nelth Drejer, der arbejder i Borgerservice i Roskilde Kommune, hvor hun har været tillidsrepræsentant i 11 år, stiller op som næstformand med et brændende ønske om at få de administrative opgaver tilbage til HK’erne. - Jeg kommer som HK’er, som et frisk pust udefra kommunen. Jeg repræsenterer den HK’er, jeg skal være næstformand for. Med al den erfaring jeg har fra arbejdsmarkedet, og den viden jeg har om, hvad der rører sig på arbejdspladserne, fortæller hun.

A4 Medier, DK Nyt, Altinget, NB Medier m.fl.
24-02-22

Venstre i København støtter borgmester: Fortegnet billede

Anklagerne mod Københavns beskæftigelses-og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V) er alvorlige. Nu melder hendes gruppeformand, Jens-Kristian Lütken (V), sig på banen med et indædt forsvar for Venstres eneste borgmester i byen. Jens-Kristian Lütken mener ikke, at man som HK og Djøf kan sige, at tilliden til borgmesteren er på nulpunktet. – Man kan ikke bare sige, at alle 2.000 medarbejdere i forvaltningen har den opfattelse. De har ikke hver især skrevet under. Jeg ved ikke, hvorfra du ved, at der ikke er nogen tillid. Det er det, tillidsrepræsentanterne siger, siger Jens-Kristian Lütken. Ditte Bredahl, formand for HK Kommunal Hovedstaden, afviser kritikken. - Vi ville aldrig skrive sådan et brev, hvis vi ikke vidste, vi havde opbakning til det. Det handler ikke om partipolitik, men om en borgmester, der har praktiseret usædvanlig dårlig ledelse, siger hun og fortsætter: - Det handler ikke om en underskrift. Det handler om opbakning til en problematik eller ej. Vi har at gøre med en politisk chef, der har underløbet sin egen forvaltning. Jeg køber ikke præmissen om, at der ikke er 2.000 der ikke har skrevet under. Vi er i dialog med vores medlemmer, og der er fuld opbakning til det brev.

Berlingske, BT
23-02-22

Tillidsmand: Det er klart, at en ny borgmester ville give en frisk start

Interview med Kim Sørensen er HK-fællestillidsrepræsentant for 1.600 af medarbejderne i forvaltningen. Du og en række andre tillidsfolk skriver for en uge siden på vegne af 2.000 medarbejdere, at tilliden til borgmesteren er væk. Hvad skal der til for at genopbygge den? ’Jeg sidder ikke med noget gyldent svar. Vi har brug for al den hjælp, vi kan få, i forhold til hvad der skal til. Vi mangler at få vores borgmester på banen og fortælle, hvad hun gerne vil byde ind med for at få genoprettet tilliden. Det er som om, at det er os medarbejdere, der skal opfinde, hvad der skal til. Vi synes, borgmesteren har et ansvar, som ikke helt bliver løftet’. Tror du på, at Cecilia Lonning-Skovgaard kan genvinde medarbejdernes tillid? ’Hvis du siger medarbejderne, så må jeg sige, at det, tror jeg, bliver rigtig svært’. Ville det hjælpe jer, hvis der kom en ny borgmester? ’Jeg har lyst til at svare ja. Det er ikke noget, vi har indflydelse på, men det er klart, at det ville give en frisk start’. Vil du opfordre overborgmester Sophie Hæstorp Andersen til at se på, hvad der foregår i beskæftigelses-og integrationsforvaltningen? ’Vi har brug for al den hjælp, vi kan få, så hvis hun kan det, er det superfint. Jeg ved ikke, hvad hendes handlerum er, men hvis hun kan gøre en forskel, vil det være fint’.

Politiken, A4 Medier
21-02-22

Presset på Cecilia Lonning-Skovgaard er eskaleret: - Hele systemet er gennemsyret af mistillid

Det er efterhånden sjældent, at beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) kan åbne avisen uden at læse en kritisk historie om sig selv. Således er i dag ingen undtagelse. Fredag kom det frem, at den københavnske beskæftigelses- og integrationsborgmester har været bekendt med, at kommunens jobcentre i to år ikke har henvist en eneste ledig til et job. Og det vækker nu skarp kritik blandt fagforeninger. - Det er rystende, at Cecilia Lonning-Skovgaard har været orienteret, mener for eksempel formanden for HK Kommunal Hovedstaden, Ditte Gottlieb Bredahl. - Forvaltningens medarbejdere bliver faldet i ryggen af den øverst ansvarlige politiske leder. Det bekræfter det, vi tidligere har sagt om, at borgmesteren underløber sin egen forvaltning, siger hun. - En borgmester skal selvfølgelig bakke sin forvaltning op. Jeg undrer mig meget over, hun ikke gør det. Jeg kan blot konstatere, at hun har været orienteret om den praksis, man har fulgt i forvaltningen. Det er under al kritik, siger Ditte Gottlieb Bredahl.

Berlingske
20-02-22

Cecilia Lonning-Skovgaard skygger for beskæftigelsesindsatsen

Tilliden er altafgørende, hvis et samarbejde mellem en forvaltning og en borgmester skal fungere, og usandheder hører ingen steder hjemme. Sådan lyder det fra HK’s fællestillidsmand i Københavns Integrations- og beskæftigelsesforvaltning, Kim Sørensen. Reaktionen kommer efter, borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) udadtil var chokeret over forholdene på de københavnske jobcentre, ja så havde hun selv godkendt dokumenter om, hvordan det stod til. - Jeg synes, det er invaliderende for ethvert samarbejde, hvis der indgår nogen form for løgn og usandheder. Jeg kan være nervøs for vores omdømme i beskæftigelsesindsatsen. Ikke kun i København. Jeg tænker, det godt kan have en afsmittende virkning også ude omkring i landet. Det er bekymrende, synes jeg. Kim Sørensen forventer, at borgmesteren nu vil forholde sig til kritikken. – Jeg forventer da en borgmester, som nu forholder sig til en kritik, der nu er veldokumenteret. Så vi har en chance for at komme videre. Cecilia Lonning-Skovgaard har ikke ønsket at stille op til interview, men skriver i en mail, at hun afventer resultaterne af to interne undersøgelser.

DR P4 Nyheder
18-02-22

Maskiner undergraver tilliden til velfærdssamfundet

Debatindlæg af Lene Roed, formand HK Kommunal. Truslen mod den gennemsigtighed og den demokratiske retssikkerhed, der er grundlaget for vores velfærdssamfund, kommer ikke alene fra de store techgiganter. Kommunerne er så småt ved at lade big data og algoritmer overtage beslutninger og sagsbehandling. Det kan give fatale konsekvenser for borgerne, hvis de alene bliver betragtet som statistiske objekter på samme måde, som kunderne hos Amazon og Facebook bliver det. I en ny bog, ’Fra velfærdsstat til overvågningsstat’, advares om, at brugen af uigennemskuelige algoritmer og kunstig intelligens kan føre til, at borgerne bliver udsat for systemiske fejl og diskrimination. Det kræver fuld opmærksomhed på ikke mindst medarbejderne. For det første skal HK’erne og andre medarbejdere bliver involveret i digitaliseringsprojekterne fra start. For det andet er det helt afgørende, at det også under digitaliseringens anden bølge bliver muligt for borgerne at få et fysisk møde med sagsbehandleren. Endelig gør den accelererende digitalisering det bydende nødvendigt, at kommuner og regioner i deres iver for at indhente nogle besparelsesgevinster ikke søsætter nogle halvfærdige it-systemer.

Netavisen Pio
16-02-22

Spareplan for millioner trak ud: Nu mærker ansatte i Odense politikernes kolde hænder

En spareplan, der skulle skaffe 10 millioner i år og 20 millioner til næste år på effektiviseringer på den kommunale administration, er løbet ud i sandet. Det er ikke lykkedes at finde nogen fælles besparelser. Pengene brugte politikerne allerede, da de havde indgået budgetaftalen tilbage i september. De skulle gå til flere varme hænder på ældreområdet. Politikerne har lagt en kold hånd på en masse ansatte i den kommunale administration, der siden efteråret reelt ikke har vidst, om de risikerer en fyreseddel eller en forflytning. I fredagens udgave af Fyens Stiftstidende langede HK Kommunal Midt ud efter politikerne med et læserbrev, der beskrev, hvilke konsekvenser usikkerheden har. Ifølge sektorformand Karina Skovgaard kan den igangværende spareplan føre til en personaleflugt, som Odense Kommune ikke kan være tjent med. Man slipper selvfølgelig for at fyre folk, men ved at behandle dele af kommunens ansatte på den måde, kan det blive svært at rekruttere nye og dygtige medarbejdere til administrationen. For hvem har lyst til at arbejde med en kold hånd hængende over sig?

Fyens Stiftstidende m.fl.
13-02-22

Uvished om millionbesparelser sender sort sky over hovedet på HK'ere

Sidste års budgetforlig lagde op til at centralisere dele af den kommunale administration for at finde ekstra millioner til en trængt ældrepleje. Men det har vist sig at være svært, og medarbejderne må fortsat gå i uvished. Den kommunale administration er ikke sådan en spareknap, politikerne bare kan blive ved med at dreje på, har medarbejderne skrevet. Og måske havde de fat i noget. I hvert fald er det ikke lykkedes at finde alle de først 10 og siden 20 millioner årlige kroner, byrådet besluttede at spare fra i år ved for eksempel at centralisere dele af kommunens administration for i stedet at ansætte flere medarbejdere i ældreplejen. Ud fra anbefalinger fra Deloitte har kommunens direktørgruppe vurderet, at der ’af hensyn til gennemførelse af en grundig og inddragende proces med fokus på sikker drift’ ikke kan spares de besluttede 10 millioner kroner i år på at samle administrationsmedarbejdere. I et læserbrev skriver formand for HK Kommunal Midt, Karina Skovgaard, at ’lige nu arbejder HK'erne i Odense Kommune med en sort sky hængende over hovedet og en knugende fornemmelse i maven. Utrygheden fører til en personale-flugt, der koster kompetencer og erfaring’.

Fyens Stiftstidende m.fl.
11-02-22

HK'erne er utrygge i ansættelsen efter undersøgelse

Debatindlæg af Karina Skovgaard Jørgensen, formand HK Kommunal Midt. Den pågående centralisering i Odense Kommunes forvaltning samt oprettelsen af hele to nye forvaltninger skaber utryghed hos HK'erne. Kommunen vil sandsynligvis henvise til, at den står på skuldrene af en administrationsanalyse, men den er måske ikke valid. Svarprocenten er kun 66 procent. Fra tillidsrepræsentanter hører vi, at analysens spørgsmål var af en sådan karakter, at det var vanskeligt at svare helt korrekt. Undersøgelsen bidraget til usikkerhed samt ekstrem utryghed i ansættelsen. Medarbejderne går på arbejde med ondt i maven. HK'erne føler, at de alt for ofte står for skud, når der skal findes penge til nye projekter. Taberne bliver i sidste ende borgerne. Jeg vil gerne opfordre Odense Kommune til mere lydhørhed og respekt for medarbejderne. Jeg vil anbefale at tage HK'erne med på råd. De og vi har masser af input til, hvordan tingene kan organiseres bedst - også fra et borgerperspektiv. Husk samtidig på, at HK'ernes arbejdsliv stadig er præget af tidligere store besparelser. Lige nu arbejder HK'erne med en sort sky hængende over hovedet. Jeg synes, at de fortjener langt bedre.

Fyens Stiftstidende m.fl.
11-02-22

Jobcentre jubler over, at 37 timers arbejdspligt er sparket til hjørne

Det lykkedes ikke regeringen at få forslaget om 37-timers arbejdspligt til ledige med integrationsbehov med i den seneste reformaftale, der lå i forlængelse af 'Danmark kan mere 1.' Det vækker glæde på jobcentrene, som skulle have haft ansvaret for aktiveringen med nytteindsatser. En, der er begejstret, er Karina Sørensen, beskæftigelsesfaglig medarbejder i Jobcenter Viborg: - Det betyder, at mine jobcenter-kollegaer får tid til at lave det arbejde, der giver mening for borgerne, siger hun. Jakob Bigum Lundberg, der er formand for Foreningen af Kommunale Arbejdsmarkedschefer i Danmark (FSD): - Jobcentercheferne var bekymrede i forhold til at skulle skaffe nyttejobs, der havde et reelt indhold og samtidig havde en beskæftigelsesmæssig effekt. Regeringen har lagt op til at ville skære ned på sprogindsatsen. Det synes Karina Sørensen er problematisk. - Det er som regel ufaglært, rutinepræget arbejde. Men man får ikke den solide rodfæstning på arbejdsmarkedet, fordi man har været jordbærplukker i en periode. Den får man bedst, hvis man har en uddannelse og er udstyret med danskkompetencer, siger hun.

A4 Medier
10-02-22

Kritiske fagforeninger efter borgmesters udmelding: - Der skal mere end snak til

Fagforeningerne HK og Djøf er glade for udmeldingen om, at Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), nu vil opsøge hjælp til at få styr på sin ledelsesstil og arbejdsmiljøet i forvaltningen. Men ord er ikke nok, lyder det. Borgmesteren vil nu søge professionel hjælp. Den udmelding får umiddelbart en positiv modtagelse hos fagforeningerne Djøf og HK, der for et par uger siden sendte et åbent brev til Lonning-Skovgaard, hvori de kritiserede hendes adfærd. - Det er positivt og fremfor alt nye toner fra beskæftigelsesborgmesteren. Hvis hun kan overbevise medarbejderne om, at de nye toner bliver fulgt op i den hverdag, som borgmesteren og medarbejderne skal have sammen fremover, så er det positivt, siger formand i HK Kommunal Hovedstaden Ditte Gottlieb Bredahl. Medarbejderne er imidlertid nødt til at kunne mærke en reel forskel på arbejdspladsen: - Lige nu, når man kigger på, hvordan situationen udvikler sig, så ser det lidt svært ud. Men man kan jo ikke fyre en borgmester. Så derfor tænker jeg, at det er handlingerne, der er mere vigtige end intentionerne, siger Ditte Gottlieb Bredahl.

Berlingske, NB-Kommune m.fl.
03-02-22

Borgmester fortryder at have hyret advokater uden om forvaltning

Københavns beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) erkender, at hun ikke har fulgt ’korrekt praksis’ i en sag om aktindsigter. Det sker efter, hun fik eksterne advokater til at undersøge sine embedsfolks håndtering af sager om aktindsigt. - Udefra kan jeg godt se, at den starter fra mig, og at jeg skulle være gået til min sekretariatschef eller direktion og sagt til dem: ’Kunne I ikke få nogle eksperter på området til at hjælpe os med at få tegnet en ordentlig procesplan op?’. Det ville have været korrekt praksis, siger borgmesteren. Cecilia Lonning-Skovgaard har været lodret uenig i flere afgørelser om aktindsigt truffet af embedsfolk i hendes forvaltning. Hun bad om en ekstern vurdering af reglerne for aktindsigt fra advokatfirmaet DLA Piper. Det medførte en regning på 75.000 kroner. HK og Djøf har på vegne af de ansatte i Lonning-Skovgaards forvaltning tidligere klaget over hendes ledelsesstil. En person i borgmesterens egen forvaltning indleverede fredag en anonym indberetning til den kommunale ombudsmand, Borgerrådgiveren, der tegner et meget kritisk billede af borgmesteren og arbejdsmiljøet under hende.

Ritzau, BT, Sjællandske, Fyens.dk m.fl.
03-02-22

Mona vil gerne beholde sit hjemmekontor

Corona har lært mange at holde af hjemmearbejde, men det skal være frivilligt og baseret på gode aftaler, lyder rådet fra Mona Anker, fuldmægtig hos Region Midtjyllands koncernhovedkvarter i Viborg. Før corona havde hun takket nej til et tilbud om lejlighedsvis hjemmearbejde. - Jeg har egentlig altid haft muligheden for at arbejde hjemme, men jeg var skeptisk over at skulle arbejde hjemme, for jeg var bange for at gå glip af vigtig information og af den sociale kontakt til mine kolleger, fortæller Mona Anker, som også er FTR for 150 HK'ere på regionshovedkontoret. Men da corona sendte offentligt ansatte på tvunget hjemmearbejde, valgte Mona Anker at få det bedste ud af situationen. Og erfaringerne har været overvejende positive. - Det var helt anderledes, end jeg havde forestillet mig: Det viste sig jo, at vi sagtens kunne holde kontakten til hinanden via telefon, mail og videomøder. Og jeg har fået bedre tid til fordybelse, siger hun. Nu, da corona-restriktionerne udfases, vil hun gerne stadig arbejde hjemmefra - men ikke hver dag. - Jeg savner muligheden for den hurtige sparring, og så savner jeg selvfølgelig det kollegiale fællesskab, siger Mona Anker.

Jyllands-Posten m.fl.
03-02-22

Partier i skarp kritik af københavnsk borgmester: Kræver svar om 'problematisk' ledelsesstil

'Medarbejderne har krav på et sundt arbejdsmiljø, hvor der bliver udvist tillid til deres faglighed'. Sådan står der i en fælles udtalelse, som flere partier på Københavns Rådhus har sendt til beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Udtalelsen kommer på baggrund af et åbent brev, som fagforeningerne Djøf og HK tilbage i januar skrev på vegne af 2.000 medarbejdere i Cecilia Lonning-Skovgaards forvaltning. Her blev borgmesterens ledelsesstil beskrevet som 'dybt problematisk' og med en manglende forståelse for hendes rolle og ansvar. Kritikken fra de mange medarbejdere i borgmesterens forvaltning kom efter en periode, hvor en række ledende medarbejdere blev udskiftet. Noget, som også møder kritik fra de syv partier i den fælles udtalelse. Partierne kræver svar fra Cecilia Lonning-Skovgaard på, hvad hun vil gøre for at 'genskabe tilliden, og styrke arbejdsmiljøet. Cecilia Lonning-Skovgaard tager kritikken i den fælles udtalelse alvorligt og erkender, at bølgerne til tider har gået højt i løbet af efteråret.

DR.dk, Berlingske m.fl.
01-02-22

Embedsmænd angriber borgmester: Hun presser og ydmyger os

Det blev startskuddet på en åben konflikt mellem Københavns beskæftigelsesborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), og hendes forvaltning, da borgmesteren for tre uger siden fyrede sin administrerende direktør. Først sendte HK og Djøf et åbent brev, hvori dei skarpe vendinger kritiserede borgmesterens ledelsesstil og hendes håndtering af en række sager. Efterfølgende bragte B.T. en artikel, hvor anonyme medarbejdere anklagede borgmesteren for at mobbe sine ansatte. Nu er utilfredsheden blandt embedsmændene kommet så vidt, at flere har valgt at bidrage til en anonym whistleblowerindberetning. Et centralt punkt i kritikken går på, at Cecilia Lonning-Skovgaard overskrider sine beføjelser ved at blande sig i, hvad forvaltningen udleverer af aktindsigter. Uenigheden mellem borgmesteren og forvaltningen ’tilspidser i en grad, hvor Cecilia Lonning-Skovgaard hyrer advokater til at tvinge direktøren til at makke ret’, kan man læse i indberetningen. Det er dybt problematisk, hvis en borgmester forsøger at påvirke, hvad der udleveres af oplysninger og dokumenter til journalister, siger professor i forvaltningsret Sten Bønsing.

Politiken, A4 Medier m.fl.
01-02-22

Varde Kommune gjort til grin i HK-blad: Jobopslag efter ny personalechef var spækket med fodbold-floskler

Varde Kommune bliver gjort til grin i seneste nummer af HK Kommunalbladet, der bringer en lille artikel om kommunens jobopslag efter ny personale- og udviklingschef. Kommunen vinder ifølge HK-bladet storsejr i klichekamp. Sejren kæmpes i hus med floskler taget fra fodboldjargon: ’Talentfuld midtbanespiller der får en bred bane at spille på’, og i annoncen indgår stort set alle ord, der traditionelt skal til for at dække en fodboldkamp. Kommunaldirektør Mogens Pedersen har set artiklen i HK-bladet. - Jeg synes, det er fantastisk, siger han med et grin og fortsætter: - Jeg har godkendt annoncen sammen med ansættelsesudvalget, og jeg har ikke tænkt noget videre, andet end at jeg godt kan lide billedsprog. Men jeg kan godt se i bagklogskabens lys, at den er lidt klicheagtig. Men var det en fodboldspiller i søgte? - Nej, det var der ikke. Men der var ingen advarselsklokker, der ringede. Er det højrøvet at synes, annoncen er fyldt med klicheer? - Nej, jeg synes, det er meget relevant, og når HK Kommunalbladet tænker sådan, så er der nok også andre der gør, og det har jeg stor respekt for, siger Mogens Pedersen.

Jydske Vestkysten m.fl.
31-01-22

Artiklen er opdateret 07. marts 2022