Tegning af pengesedler på lilla baggrund

1. marts stiger mindstelønnen for både faglærte og ufaglærte medarbejdere, der er dækket af Dansk Industris overenskomst med HK Privat og 3F i emballage- og plastindustrien, med 2 %.

Timelønnen har siden 1. marts 2021 ligget på 124,65 kroner for voksne medarbejdere og på 71,80 kroner for unge medarbejdere under 18 år. Den stiger nu til 127,15 kroner for voksne og til 73,20 kroner for unge.

- Mindstelønnen bliver reguleret efter de aftaler, HK Privat er med til at forhandle centralt fra. Den enkelte medarbejders konkrete løn skal aftales lokalt – enten mellem virksomheden og tillidsrepræsentanten eller mellem virksomheden og medarbejderen selv, siger Carsten Frisch, der er faglig sekretær i HK Privat med ansvar for det grafiske område.

Han opfordrer medlemmerne til at holde øje med lønsedlen. Og når du nu er i gang, så tjek også Fritvalgs Lønkontoen, som sikrer dig frit valg mellem fritid, pension og løn. Den skal nemlig også reguleres den 1. marts, hvor den stiger til 7 % af den ferieberettigede løn.

Find overenskomsten i sin fulde længde