Nicolai
Poul Nyrup Rasmussen overrakte trofæet til Nickolai Vestergaard Andersen.

Efter tre intense konkurrencedage kulminerede dette års DM i Skills lørdag den 30. april med kåringen af danmarksmestrene på 49 erhvervsuddannelser.

Her kunne Nickolai Vestergaard Andersen lade sig hylde som Danmarks bedste grafisk tekniker. Han er i lære hos Flexoprint A/S og går på TECHCOLLEGE.

- Jeg havde ikke helt forventet at vinde Danmarksmesterskabet i grafisk teknik, men det var selvfølgelig dejligt. Især fordi min mor er med i dag. Hun er mega stolt. Så nu skal vi fejre det med champagne, fortalte en glad Nickolai.

Hvem var ellers med

Nickolai Vestergaard Andersen dystede mod to andre lærlinge, som lagde flid, ihærdighed og kræfter i opgaverne:
- Emil Filstrup Thomsen, TECHCOLLEGE, Deslers Grafisk Hus
- Oliver Thornqvist, TECHCOLLEGE, Ccl Label A/S.

 

Deltagere

Tre grafiske teknikere (Oliver, Nickolaj og Emil) og syv mediegrafiker-lærlinge (Lykke, Frederik, Pernille, Caroline, Anna, Sally og Pernille) dystede i Danmarksmesterskaberne for de grafiske uddannelser ved DM Skills 2022, som blev holdt i Høng.

Vindere blev hyldet

Ved afslutningsceremonien deltog statsminister Mette Frederiksen med en videohilsen til deltagerne, hvor hun blandt andet understregede deres betydning for den grønne omstilling.

- Det I kan, er helt afgørende for den grønne omstilling. En grøn omstilling, som er nødvendig i Danmark og i verden. Danmark har brug for, at der er mange flere unge, der gør som jer, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister og formand for EuroSkills 2025 overrakte trofæer til vinderne. Han benyttede også muligheden for at hylde deltagerne for deres indsats.

- I dag hilser jeg på stjernerne. For det er I jo. I er ungdommens stjerner. I er stjerner i jeres eget liv. I er rollemodeller. For alle de unge, der er i tvivl. Når de ser jer folde jer ud, så tænker de: ”Sådan vil jeg også være. Sådan vil jeg også gøre”, sagde Poul Nyrup Rasmussen.

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med flere end 300 deltagere fra 49 fag og op mod 70.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent.
Næste DM i Skills holdes i Fredericia i 2023.