OK-kampagnen på besøg hos DAB på Frederiskberg

Medarbejderne hos DAB fik en sludder over morgenkaffen, da OK23-kampagnen kom forbi. Foto: Jeppe Carlsen

Kasser med smurte rundstykker og termokander med kaffe er linet op i gården bag boligselskabet DAB i København. Her samler HK Service Hovedstaden ønsker til OK23 ind en kølig blæsende morgen.

- Godmorgen Henrik. Godmorgen Charlotte. Var det noget med et rundstykke og en kop kaffe, lyder det fra Majken Holm, som er tillidsrepræsentant for HK’erne i DAB.

De fleste kigger forbi kaffebordet, hvor de udover kaffe og brød får et postkort, hvor de kan skrive deres ønsker til overenskomstforhandlingerne i 2023.

Nogle medarbejdere har allerede sendt deres ønsker ind via hk.dk/ok23. Andre afleverer deres udfyldte kort på Majken Holms kontor. Herfra bliver de sendt ind til HK Privat og lægges til de godt og vel 4.000 ønsker til overenskomstfornyelsen i 2023, som i skrivende stund er i hus.

Inflation, pensionsalder og balance fylder

”Vi taler åbent om løn og arbejdsforhold”. ”Mere på arbejdsgiverbetalt pension”. ”Ret til barns 2. sygedag.

Det er et lille udpluk af de mange ønsker, som er kommet ind til HK Privat. Ønsker, som HK Privat tager med, når de landsdækkende overenskomster skal forhandles i foråret 2023.

Gå ind på hk.dk/ok23 og skriv dine ønsker (Linket er udløbet pr 26. juni 2023)

- Når man skimmer de ønsker, som indtil nu er kommet ind, kan man se, at den voldsomme inflation og bekymringen for en højere pensionsalder fylder en del hos medlemmerne. Men også emner som en ordentlig balance mellem arbejde og fritid fylder, siger Simon Tøgern, formand for HK Privat.

Hvordan de endelige krav og ønsker til overenskomstfornyelsen kommer til at lyde, kan formanden dog ikke sige noget om endnu.

- Lige nu er fokus på at få så mange af jer medlemmer som muligt til at komme med jeres ønsker. Vi har brug for så mange besvarelser som muligt, dels for at få det bedste overblik over, hvad der betyder noget for jer i jeres hverdag, dels for at vi har et stærkt mandat, når vi sætter os over for arbejdsgiverne ved forhandlingsbordet, uddyber Simon Tøgern.

Indsamlingen af ønsker og krav løber til og med den 29. maj.

1.000 virksomhedsbesøg

I løbet af indsamlingsperioden besøger HK Privat cirka 1.000 virksomheder for at indsamle ønsker. Både virksomheder, hvor der er overenskomst, og virksomheder, hvor der er ikke er.

- Uanset om der er overenskomst på en virksomhed eller ej, så er det afgørende for os, at medlemmer på både overenskomstdækkede virksomheder og virksomheder uden overenskomst, sender deres ønsker ind. Vi ved, at en del af de forbedringer, som bliver opnået ved overenskomstforhandlingerne, også kommer medlemmer uden overenskomst til gode, siger Simon Tøgern.

- Det er jo heller ikke givet, at et medlem, der ikke er omfattet af en overenskomst, ikke på et tidspunkt bliver det. Så det er helt rimeligt, at de er med til at forme deres fremtidige vilkår, tilføjer formanden.

Er man ikke blandt dem, der har haft eller får besøg af HK Privat, er det ganske nemt at deltage i indsamlingen af ønsker.

Gå ind på hk.dk/ok23 og svar på tre spørgsmål om arbejdslivet (Linket er udløbet pr 26. juni 2023)

Alle, der besvarer spørgsmål og sender dem ind til HK Privat, deltager i en lodtrækning om kaffe og kage til kollegerne.