- Det er vigtigt, at vi forstår, hvem det er, vi kommunikerer med, når vi skal stille en opgave til andre, siger Lasse Due Andersen ud i klasserummet.

Han er underviser og har specialiseret sig i adfærdsbestemt ledelse, og denne formiddag holder han kursus for HK Privat Sjællands medlemmer i huset i Roskilde. Temaet er adfærdsdesign.

Deltagerne har netop brugt formiddagen på at tale om psykologen Daniel Golemans teorier om social intelligens, og hvordan man bedst kommunikerer med forskellige personlighedstyper. Det har skabt livlig debat i klasserummet, for de fleste kan genkende situationer eller oplevelser, hvor deres budskab er blevet misforstået af modtageren på trods af de bedste intentioner.

Læs mere om underviseren Lasse Due Andersen her

Det er en flig af, hvad man kan få ud af de 2 dage på kursus i adfærdsdesign. Vi er alle forskellige, og det samme budskab kan blive opfattet vidt forskelligt, selvom det bliver serveret på samme. Hvis man har det med i sine overvejelser, når man skal samarbejde med andre, så er der grobund for stærke relationer, mener Lasse Due Andersen.

- Det handler ikke om at problemløse, men om at ændre adfærd. Det gør man både ved at forstå andres adfærd og sin egen. På kurset lærer vi om urhjernen, social intelligens, det at forstå uhensigtsmæssige adfærdsmønstre og selvværdets betydning for at gøre det rigtige, siger Lasse Due Andersen.

Lasse Due Andersen underviser

Lasse Due Andersen viser her en række af kommunikative værktøjer. 

Gode kommunikative værktøjer

Eftermiddagens oplæg på kurset har fokus på begrebet ’nudging’, som er en teori, der kan benyttes til at motivere folk til at ændre adfærd.

Lasse Due Andersen gennemgår en del kommunikative værktøjer, som kan bruges til at tilskynde denne motivation og stiller til sidst en opgave til deltagerne, hvor de skal dykke ned i nudging og adfærdsdesign.

- Kurset har givet mig nogle værktøjer, som jeg både kan bruge professionelt og privat, forklarer en af deltagerne, som er godt tilfreds med det udbytte, hun har fået ud af kurset.

Kurset i adfærdsdesign var så populært, at deltagerlisten hurtigt blev fyldt op. Derfor har HK Privat Sjælland valgt at arrangere endnu et kursus til august.

Du kan tilmelde dig kurset 'Adfærdsdesign - stærke relationer skaber store resultater' her