Pressemeddelelse den 17. januar 2023

I HK Østjylland har man stor sympati med den grønne dagsorden, men formand for HK Handel Østjylland, Cliff Præstegaard, frygter for overlevelsen for butikkerne i Midtbyen, hvis det bliver for besværligt at komme ind til byen. I 2030 vil 2/3 af danskerne ifølge FDM have de forbudte biler, så det vil berøre mange mennesker.

- Naturligvis skal vi tage et klimaansvar, men jeg mener også, at Jacob Bundsgaard har et ansvar for de mange aarhusianske arbejdspladser, som er bragt i fare med sådan et forslag, siger formand for HK Handel Østjylland, Cliff Præstegaard og fortsætter:

- Jeg håber, at vi kan finde en løsning for Aarhus, så det stadigt er attraktivt at handle i Midtbyen. Hvis butikkerne forsvinder, går det naturligvis også ud over caféer og restauranter, så vi skal have fundet en løsning, der tilgodeser både miljøet og det aarhusianske arbejdsmarked.

Cliff Præstegaard ved elbil

Formand for HK Handel Østjylland, Cliff Præstegaard, kører selv elbil, men er bekymret for butikkernes overlevelse, hvis 2/3 ikke kan komme ind til Aarhus.

Henvendelse til
For yderligere information kontakt Cliff Præstegaard på 2628 2974 eller presse- og kommunikationsansvarlig, Helle Raskgaard, på 42 92 10 60.