Morgenstunden var klar og frisk, men da det fælles faglige optog tog afsted fra fællesarrangementet på Odin Havnepark mod et endnu større fællesarrangement i Kongens Have i Odense var det i godt humør og med fanerne forrest:

    - I Odense havde vi et fantastisk vejr, da vi drog mod centrum af byen for at mødes med mange forskellige forbund og faggrupper. Så det blev en flot og festlig tur med vores smukke faner i front, fortæller Anne Marie Bay, der har modtaget beretninger om lignende god stemning omkring de 1. maj-arrangementer i både Svendborg og Fredericia, som HK Midt også var en del af.

Anne Marie Bay

 

HK Midt med tak fra talerstolen

Anne Marie Bay var selv på talerstolen i Kongens Have, hvor hun holdt en 1. maj-tale med HK-briller på:

    - Jeg havde selvfølgelig en række overordnede, faglige budskaber, fordi tilhørerne repræsenterede så mange forskellige forbund og faglige interesser. Jeg var for eksempel efter regeringen for både afskaffelsen af store bededag og den markante forringelse af retten til tidlig pensionering, siger hun og fortsætter:

    - Der var dog også en stor tak til de forsamlede. En tak, fordi mange af dem havde stemt ja til de overenskomstforslag på privat-området, der blev stemt hjem for nylig med store og rungende ja’er. Jeg takkede forsamlingen og de, der havde stemt ja, fordi det kun understregede den store ansvarlighed, der præger fagbevægelsens tilgang. Vi var der, da der under coronaen skulle laves utallige trepartsaftaler, og vi var der, da der var brug for en ansvarlig overenskomst, fordi Danmark står midt i mange udfordringer. Som jeg sagde i min tale, så er det kun trist og problematisk, at politikerne belønner vores store ansvarlighed med store bededags-tyveri og pensionsforringelser.

    - Personligt synes jeg, det var en fantastisk mulighed for HK Midt, at vi fik en plads i talerækken. Det gav mig og os mulighed for at nævne nogle vigtige HK-dagsordener. For eksempel den noget ensformige og ulogiske nedskæring på administration i vores kommuner, regioner og på statslige arbejdspladser.

 

 

Se fotos fra 1. maj fejringerne i Odense, Svendborg og Fredericia på HK Midts Facebookside

 

Malurt i bægeret

    - I dagene op til talen måtte jeg desværre tilføje et ekstra afsnit til min tale. For jeg kunne naturligvis ikke bevare nogen troværdighed omkring talen, hvis jeg ikke rundede hele problematikken omkring Lizette Risgaard og FH. Det er en uheldig sag for os alle, men jeg er faktisk rigtig godt tilfreds med den måde, HK har håndteret og vurderet situationen på, og med vores formands måde at agere på i hele den her sag.

    - Det er klart, at HK skulle reagere, når vi i forvejen selv har prioriteret MeToo-dagsordenen så højt i de senere år. For det er en dagsorden, der fylder meget ude hos mange af vores medlemmer. I den forbindelse er jeg faktisk glad for, at 1. maj faldt lige midt i stormvejret omkring FH. For vores arrangementer på Odin Havnepark, i Kongens Have i Odense, i Fagforeningshuset Fredericia og ved det Bruunske Pakhus i Fredericia og i vores lokaler i Svendborg og Krøyers Have samme sted viste kun, at fagbevægelsen er meget andet end FH. At vi har sammenhold og fællesskab intakt. Netop derfor var det måske et af de vigtigste 1. maj-arrangementer, vi længe har holdt.