Oktober er cybersikkerhedsmåned, og netop i uge 41 ser vi også en række rapporter blive offentliggjort - lige inden efterårsferien sætter ind. Det sætter rammen for episode 184, hvor Jeppe og Adam dykker ned i to særligt interessante rapporter: Digitaliseringsstyrelsens nyeste statusrapport om IT-sikkerheden hos danske SMV'er samt Dansk Industri's anbefalinger til en fremtid præget af kunstig intelligens (AI). Samtalen spænder bredt og berører emner som grundlæggende sikkerhedstips, gentagende diskussioner om passwords, det stigende behov for IT-specialister, fordele og udfordringer ved outsourcing, konceptet om nationale sandkasser til innovation, vigtigheden af IT-lærlinge, potentialet i åbne data og udfordringerne ved GDPR. Overraskende nok er dataetik ikke så fremtrædende i denne diskussion som man måske skulle tro.

LINKS

TIPRUNDE

PRAKTISK

Husk at du kan blive medlem af vores Discord-server på https://discord.gg/QJeXHAQNjF

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. Den anden vært er Adam Bindslev. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til adambindslev@gmail.com