Birhe Leire på en af sine fototure.

Interessen tog for alvor fart, da Birthe Leire gik på pension. Gennem årene har Birthe Leire fordybet sig i fotografering på kurser og fototure sammen med andre entusiaster. Det har blandt andet ført hende til Norge, Færøerne, Finland, Bulgarien, Rumænien, Grækenland, Hirtsholmene, Helgoland og langs Donau.

- Fotografering blev min hobby og er en fantastisk måde at fylde min tid på samtidig med, at jeg kan nyde naturen og tage på spændende ture.

- Jeg elsker at bevæge mig ud i naturen og suge stemningen og duftene til mig. Nogle gange resulterer mine ture i smukke billeder; andre gange handler det blot om at have haft en skøn oplevelse, fortæller hun.

Fotografering kan være udfordrende, men samtidig en lærerig og spændende opgave, på grund af den skiftende natur og de uforudsigelige lysforhold. Birthe Leires foretrukne motiver er nemlig dyr, fugle og makrobilleder, og hun holder især af at arbejde med spejlløse kameraer.

- Jeg foretrækker Nikons spejlløse kameraer og forsøger at bruge så lidt Photoshop og Lightroom som muligt. Jeg ønsker, at mine billeder afspejler virkeligheden, men leger dog gerne med redigeringen for at skabe særlige effekter i visse situationer, fortæller Birthe Leire.

Hun er en erfaren udstiller og har blandt andet udstillet sine fotografier på Rådhuset i Nykøbing F, Politigården i København, i Møns Bank, hos Guldborgsund Lægerne, i Horreby og på biblioteket i hjembyen Stubbekøbing.

Kunne du tænke dig at opleve de flotte fotografier, så er du velkommen til at kigge forbi HK Sjælland i Guldborgsundcentret 6, Nykøbing F, i åbningstiden, hvor de vil hænge på væggen i gangene i november og december.

Du kan også se en masse billeder på Birthe Leires Facebookside