HK.dk logo

En erfaren tillidsrepræsentant - Vicky Sørensen, Falck Danmark

21. maj 2014  |  HK Service Hovedstaden

HK Service vil gerne sætte fokus på tillidsrepræsentantens uvurderlige rolle på arbejdspladsen. Derfor vil vi, i løbet af året, præsentere en række meget forskellige tillidsvalgte. Hvem ved, måske bliver du selv inspireret til at stille op.

Af Irina Frost

Vicky Sørensen er tillidsrepræsentant hos Falck Danmark. Det ved alle i organisationen, for Vicky har snart haft rollen som TR i 25 år. Hun har sin dagligdag i Falckhuset i København, hvor mere end hundrede arbejder med ”HK opgaver”. Men Vicky er også formand for Regionsklubben og bevæger sig ud i hele landet for at løse opgaver, og det stiller jo krav om forstående kollegaer.

- Kollegaerne kan godt drille og sige; ”du er her jo aldrig”, men jeg synes, de giver god opbakning og sætter pris på den indsats, jeg og bestyrelsen gør, forklarer Vicky. Hun sætter også selv stor pris på sin bestyrelse, som er sat sammen af kollegaer fra forskellige afdelinger og forskellige aldersgrupper. - Det er super godt at vi er forskellige mennesker i bestyrelsen, for alle kan noget forskelligt. For eksempel Julie, som er midt i 20’erne. Hun taler med nogle andre kollegaer og på en anden måde end jeg. - Vi hjælpes ad med at komme med ideer.14 nyindmeldte i 2014
Vicky og bestyrelsen har allerede fået 14 nye medlemmer i 2014. Derfor var HK forbi med 2 store lagkager d. 15. maj for at ønske tillykke, men også for at høre hvordan Vicky og kompagni arbejder organiserende?

- Når der bliver ansat nye medarbejdere i virksomheden, inviterer jeg altid til et møde og forklarer om de lokalaftaler og goder, vi har og om personaleforeningens aktiviteter. Jeg inviterer både medlemmer og ikke medlemmer til at komme til mig som TR, men understreger, at forhandlingsretten ligger hos HK, og de andre (fag)foreninger ikke kan hjælpe. Jeg presser ikke på, men efter et par uger følger jeg op og spørger, om de har tænkt over, om de vil være medlem.

– Det er højst 10-20% af de nyansatte, der ikke vil være med i HK, fortæller Vicky.

HK Klubben hos Falck afholder medlemsarrangementer, når der er overenskomstforhandlinger eller sker noget lokalt i organisationen. Der udover udsendes nyhedsbreve 4-5 gange om året. Sidste jul lavede bestyrelsen en happening, hvor alle medlemmerne fik et flot glas, fyldt med slik og et julekort, mens kollegaer uden medlemsskab fik en lille æske pastiller og et visitkort, som en humoristisk opfordring til at blive en del af fællesskabet. - Det skabte en rigtig god snak på kontorerne, og kollegaerne tog det med højt humør. I forbindelse med julegaveaktionen meldte 4 personer sig ind i HK.

Små lokale sejre
Vicky har 25 års jubilæum som TR i 2015, og det er let at mærke, at hun er engageret i opgaven.

- Det vigtigste er de små sejre. Det er de lokale problemer, vi har fokus på. Mange af personsagerne kan man jo ikke dele på grund af tavshedsforpligtelsen, men de betyder rigtig meget for den enkelte. Når jeg møde de nyansatte, kan jeg fortælle om de gode fordele vi har opnået, fordi vi har et godt samarbejde med ledelsen her hos Falck. Jeg er særlig stolt af, at jeg efter mange års kamp, endelig har fået indført pension for eleverne hos Falck, siger en tydeligt tilfreds TR.

På det overordnede plan nævner Vicky kompetencefonden, som et af de vigtigste nye sejre for fagbevægelsen.

- Kompetencefonden har været et fint redskab til at organisere medarbejderne. Ledelsen vil også gerne have motiverede og tilfredse medarbejdere, og mange har allerede været afsted på selvvalgte kurser.

Still going strong
Det hele startede i 1991, hvor en masse kollegaer opfordrede Vicky til at træde til, da den siddende tillidsrepræsentant blev syg.

- Jeg har altid sagt min mening, men på en pæn måde, og jeg bliver ikke træt af at være tillidsrepræsentant foreløbig. Jeg har altid syntes, det var sjovt at have indflydelse på tingene – og så lærer jeg hele tiden noget, siger Vicky Sørensen. Hun ved dog godt, at der skal nye kræfter til med tiden og er opmærksom på ikke at blive uerstattelig.

- Jeg bliver lige et par perioder mere – hvis kollegaerne vil ha’ mig, smiler Vicky, inden vi tager afsked, og hun igen må op i Falckhuset til kollegaerne.

Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 8.00-17.00

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 8.00-17.00

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk