HK.dk logo

HVAD ER HK HOTSPOT?

Som en del af Fremtidens Talenter har du masser af fordele og muligheder hos HK. Og måske er der så mange, at de kan være svære at overskue. Med HK Hotspot samler vi det bedste til dig, så du nemt kan finde det, der gør din studietid bedre.

Nyeste Hotspot

Time is money!

Efteråret pisker derudaf. Dagene bliver kortere, og du er flad efter en lang sommer og festlig studiestart. Pyt. Vi hjælper dig gennem den kolde, mørke tid og gør dig overskudsramt igen. 

sådan strækker du et stramt budget

Uddannelse giver nogle år med stram økonomi. Men derfor behøver livet ikke at blive surt. Få mere ud af dine penge med de 7 sparetricks.

Planlæg din mad 

Spontane indkøb på tom mave er dyre – og tit også usunde. Lav en madplan og en grundig indkøbsliste. Køb så vidt muligt kun ind 1-2 gange om ugen, så ryger der ikke så mange impulskøb i kurven. Køb frugt og grønt i sæsonen. Lad der gå sport i at bruge rester! Du undgår madspild, og sparer både tid og penge på indkøb.

Gratis motion

Motion er godt for alt! Fitnesscentre er dyre, og mindre kan sagtens gøre det. Løb en tur, måske toppet op med pushups, planken og andre styrkeøvelser i de fri. Ja, det lyder skørt. Men det er sjovt og gratis og på vej i USA som en af fremtidens helt store motionsformer.

Sluk for strømmen

Brug sparepærer, og sluk lyset efter dig. Så er du godt på vej til at spare masser af strøm. Prøv også at gå en natlig tur i din bolig og tæl de lysende standby-knapper på tv, mobiloplader osv. El, du betaler for. Du kan undgå standby-forbruget ved at slukke på stikkontakten i stedet for apparatet. Eller køb en billig stikdåse med f.eks. 6 udtag, hvor der er afbryder på selve stikdåsen. Derudover har Sparenergi.dk (Energistyrelsen) har masser af energi- og sparetips til at hjælpe dig med at reducere omkostningerne.

Køb brugt

På hjemmesider som bogbasen.dk kan du købe brugte studiebøger og sælge dem igen. Måske er du så heldig at læse dig igennem hele dit pensum, uden det koster dig en krone. 

Få en 1-2-3-konto

Fordel dine penge i banken, så du er sikker på at kunne betale dine faste udgifter. En såkaldt 1-2-3-konto betyder en konto til dit hævekort, en budgetkonto og – hvis muligt – en opsparingskonto. 25 kr. om måneden til opsparing er også fint. Det er rart at have en buffer til uforudsete udgifter, selv om det ikke bliver til store beløb. 

Brug dine rabatter

Som ung under uddannelse kan du få masser af rabatter. På kulturelle oplevelser som teatre og museer og meget mere. Spørg, hvis du er i tvivl. Det er ikke altid tydeligt skrevet. Tjek også denne gode oversigt. Som medlem i HK kan du også få rabat på mange ting.

Husk forsikring

Spar hellere lidt på tøjbudgettet frem for at droppe forsikringen. Uden forsikring kan du løbe ind i en rigtig kedelig overraskelse. Husk, som medlem i HK får du rabat på gode, billige forsikringer.

Husk at forsikre dig selv og dine ting

Kan du undvære din cykel, computer og mobiltelefon? Og har du penge nok til at betale, hvis du skader andre eller deres ting? Hvis du ikke bader i penge, så er det klogt få dig en indboforsikring. Den koster kun 80 kr. om måneden for unge under 27, når du er medlem af HK.

Mæt for få kroner

Mæt for få kroner

Udgiften til mad fylder godt i budgettet, mens man stadig studerer eller er elev. Her får du tips til, hvordan du kan blive mæt for få kroner og samtidig undgår at være afhængig af et døgnåbent supermarked.

Sommerferie på lavbudget

Ferie på lavbudget

Har du kun få penge at holde ferie for? Fortvivl ikke. Du kan sagtens få dit livs ferie alligevel.

Emil fra CBS synes, det er sjovt at være studerende. Men de måneder, hvor økonomien er stram, er det lidt mindre sjovt. Fx hvis han skal købe en bog til 1.100 kr. Han deler gerne ud af sine gode tricks til at få SU’en til at række lidt længere, så se med her:

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk