HK.dk logo

TALENT HAR MANGE ANSIGTER

Der er mange forskellige ansigter i HK – med mange forskellige talenter. Her kan du møde en håndfuld studerende og elever, som alle er medlem af HK. Deres hverdag ligner ikke hinanden, men fælles for dem er, at de opgraderer deres elev- eller studietid med HK.

Katrine Ansbøl, 26 år, læser cand.merc.kom

KATRINE NYDER FÆLLESSKABET MED NYE VENNER

Det tog ikke mange minutter for Katrine at melde sig ind i HK. Og det har hun været glad for siden. Her får hun faglige udfordringer, et stærkt fællesskab og masser af nye venner.

Egentlig troede Katrine, at HK var støvet og ikke passede til hendes studie. Det er dog langt fra tilfældet. Faktisk oplever hun, at HK kender hendes kommunikationsfag rigtig godt. Og netop derfor er HK’s tilbud relevante for hende. Når Katrine snart skal finde det rigtige job efter studierne, er hun også overbevist om, at det er en stor fordel at have en fagforening, der kender hendes fag så godt. For i et hav af nyuddannede er det vigtigt at have den gode støtte helt tæt på. Især hvis man bliver ledig.

Faglighed, fremtid og familie

På fremtidens arbejdsmarked er der fart på. Derfor bruger Katrine især HK til at opgradere sin faglighed og på den måde klare sig bedre på studiet, studiejobbet og snart på arbejdsmarkedet. Hun har været på masser af kurser med HK og skal helt sikkert på flere. Kvaliteten er bare sindssyg høj, synes hun. Det faglige er dog ikke alt. Der skal også være tid til at bage kage til familien i fremtiden – ved siden af drømmejobbet som leder.

HK giver venner for livet

Katrine er med i HK’s studenterudvalg og er vild med de udfordringer og muligheder, det giver hende. Både de faglige og sociale - ikke mindst de sjove weekendture og fester. I udvalget får hun lov til at prøve mange af sine talenter fra studiet af i praksis. Gennem HK har Katrine også kunnet opgradere sit netværk med masser af nye venner fra hele landet, der ligesom hende vil arbejde med kommunikation. Venner for livet, er hun sikker på.

Oliver Winther, 20 år, kontorelev

OLIVER FINDER TRYGHEDEN I FÆLLESSKABET

Nogle arbejdsgivere virker som om, de er komplet ligeglade med deres medarbejdere. Da Oliver mødte én af dem, søgte han tryghed i HK.

Arbejdet som opvasker er hårdt nok selv uden dårligt arbejdsmiljø og rod i sagerne. Det oplevede kontoreleven Oliver tilbage i 2009, da han som meget ung arbejdede på en restaurant, hvor forholdene var under al kritik. Imidlertid arbejder Olivers mor i fagbevægelsen og kunne fortælle ham om muligheden for at søge beskyttelse i det faglige fællesskab. Efter en snak med HK meldte Oliver sig ind i forbundet.

"Efter jeg er blevet medlem af HK, har der ikke været brug for yderligere hjælp", fortæller han. Den tryghed finder han uvurderlig, også på sin elevplads. Han ved, at der er et sikkerhedsnet, der kan fange ham, hvis han kommer ud på dybt vand. Samtidig er det rart at have nogle andre end chefen at tale med, hvis han får problemer på arbejdet.

Det handler om mennesker – også på arbejdet

For Oliver handler det om at hjælpe andre, og om at have det godt med andre – især med kollegerne. Den gode arbejdsplads er vigtig for Oliver – og det betyder også godt kollegaskab. Måske var det derfor, han valgte at blive kontorelev – efter handelsgymnasiet var det i hvert fald ikke flere år på skolebænken, der trak. Kombinationen af arbejde og uddannelse var derimod helt perfekt. Med sit fokus på mennesker, og sin store hjælpsomhed håber Oliver på at kunne skabe sig en karriere inden for HR. Han tror på, at han kan være med til at skabe udvikling og innovation på området Og HK’s kurser kan være med til at opgradere ham til den fremtid.

Fik kvalificeret hjælp til fagprøven

Som for mange andre kontorelever, har kurset ”Skriv din fagprøve” været det mest håndgribelige bevis på værdien af HK’s kursustilbud for Oliver. Kurset er den bedste vej til succes med fagprøven, siger han. Mere overraskende er måske det store netværk af andre elever, som Oliver har opbygget på HK’s kurser. I netværket deler de viden, giver input til hinandens udfordringer på arbejdet og diskuterer, hvordan de hver især kan arbejde med at præge deres uddannelser.

Som elev føler Oliver, at HK er alle pengene værd – alene på grund af kurserne, som han helt klart vil blive ved med at bruge. Både kurser og faglig hjælp hjælper ham til at lære nyt og forny sig. På den måde får Oliver styrket sine kompetencer langt ud over, hvad selve uddannelsen giver ham.

Sofia Jørgensen, 23 år, læser cand.ling.merc

SOFIA HENTER brændstof TIL DE AMERIKANSKE DRØMME

Med den helt rigtige uddannelse og gode kurser på CV´et er Sofia godt rustet til at tage livet, som det kommer. Også i udlandet.

Første gang Sofia mødte HK, var i Bruxelles, hvor en flok unge HK-medlemmer også var på studietur. Inden længe var Sofia også en del af HK – og med til at planlægge næste studietur, snakke med politikere og skaffe sponsorater.

Sofia er vild med fællesskabet i HK, det stærke studiemiljø og alle de faglige muligheder, hun får som HK’er. Sofia har allerede opgraderet sin viden på flere kurser. Især Excel-kurserne er rigtig gode, synes hun, så hun skal helt sikkert på mange flere. Måske kurser om præsentationsteknik og formidling. Og ganske givet noget med CV og jobsøgning, når hun når lidt længere på overbygningen.

Ude eller hjemme?

Når Sofia ikke er frivillig, livredder eller i byen med vennerne, studerer hun på sit drømmestudie cand.ling.merc, som hun bygger oven på en bachelor i international virksomhedskommunikation og amerikanske studier. Overbygningen har samme tema, og drømmen er at arbejde på den amerikanske ambassade i København eller bo i USA om 10 år. Måske med mand og børn – måske alene.

Sofia vil helst tage livet, som det kommer. Uden at planlægge for meget. Og derfor ved hun, hvor vigtigt det er at have en bred viden at falde tilbage på. Når hun om et par år er færdig med studiet, er hun sikker på, at hendes viden, praktik og personlige erfaringer vil styrke hende på arbejdsmarkedet. Og skulle hun gå hen at blive ledig, har hun HK i ryggen.

HK er helt tæt på

Sofia synes, at HK er oplagt til humanister, fx inden for hendes fag sprog og kommunikation. Også de kreative fag blomstrer hos HK. HK gør meget for fx grafikere og studerende på KEA og ITU, så Sofia håber, at flere kreative vil gøre hende selskab. HK ved utrolig meget om de kreative fag og er gode til at målrette kurser til de forskellige faggrupper. På samme måde oplever Sofia, at HK følger hende tæt og giver hende præcis det, hun har brug for, nu og her som studerende. "Det er tilrettelagt efter, hvor jeg er i mit studie, personligt. Og ikke bare til en eller anden bred skare af studerende." Man kan også altid komme med idéer til forbedringer, fortæller Sofia. Det samler de lynhurtigt op på.

Sofia synes, at HK er for alle, der vil have mere ud af deres studietid. For der er så mange muligheder at hente, som det vil være synd at gå glip af. "Alle, der studerer, bør have de muligheder, som jeg har haft", siger hun.

TJEK DIT TALENT

Hvad er du god til, og hvad vil du blive bedre til? Tjek dit talent og fortæl os om dine interesser og kompetencer. Så kan vi hjælpe dig med at stå stærkere under din uddannelse og på fremtidens arbejdsmarked.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Vi er ved telefonerne mandag til torsdag kl. 8-17. Fredag kl. 8-16.

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6-24.

Mit HK

Mit HK er din personlige side, hvor du kan fx kan se dine medlemsfordele, kurser og overenskomst.

Log på Mit HK

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Vi er ved telefonerne mandag til torsdag kl. 8-17. Fredag kl. 8-16.

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6-24.

Mit HK

Mit HK er din personlige side, hvor du kan fx kan se dine medlemsfordele, kurser og overenskomst.

Log på Mit HK

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk