MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
LEDELSE
Professionel coaching kan være et udbytterigt alternativ til de mere traditionelle lederudviklingskurser og seminaraktiviteter blandt ledere i offentlige og private organisationer.
Begrebet coaching har været kendt i sportens verden i mange år. De fleste har vel set, hvordan en engageret træner kalder sit hold til "time out", for at benytte dette pusterum til at sikre spillernes motivation og måske justere taktikken for resten af kampen.
På tilsvarende måde har ledere i både offentlige og private organisationer i de senere år taget coachingbegrebet til sig og overført forskellige trænings- og rådgivningsteknikker fra sportens verden til brug i den daglige ledelse og udvikling af medarbejdere.
Som leder kan du selv benytte dig af coaching som personlig udviklingsaktivitet – og som alternativ eller supplement til de mere traditionelle lederudviklingstilbud med kurser og seminarer.
Som individuel lederudviklingsaktivitet er professionel coaching egentlig blot en fortrolig form for samtale med en professionel samtalepartner eller coach.
Samtaleformen kan på mange måder minde om faglig supervision eller om den sparring man fx kan have med betroet og ældre kollega på arbejdspladsen. Men ved professionel coaching møder lederen en fortrolig samtalepartner, der ikke er en del af lederens øvrige dagligdag. På samme måde er den professionelle coach ikke nødvendigvis en ældre kollega, med samme faglige baggrund som lederen selv, men derimod en trænet samtalepartner, som kan tilbyde lederen et professionelt refleksionsrum, hvor hverdagens ledelsesudfordringer kan ses i et nyt lys.
Motivation, overskud og en vis tålmodighed er et godt udgangspunkt for et udviklende coachingforløb, men i praksis befinder lederen sig ofte i en presset eller vanskelig situation, når de professionelle samtaler indledes. Det kan eksempelvis være en kompliceret sammenlægning af afdelinger og arbejdsfunktioner, hvor lederens beslutninger har stor indflydelse på den enkelte medarbejder. Der kan også være tale om langvarige samarbejdsproblemer med en bestemt kollega, eller lederen har måske svært ved at finde en konstruktiv løsning på en organisatorisk konflikt mellem forskellige afdelinger.
Der er selvfølgelig også ledere, der ikke står med et akut problem men alligevel vælger coaching, fordi de har behov for et pusterum i en hektisk dagligdag. De får her mulighed for at vende og dreje hverdagens mange udfordringer og får tid til at reflektere lidt over sin egen ledelsesgerning.
En af coachens fornemmeste opgaver er netop, sammen med lederen, at skabe et frirum til refleksion hvor lederen får formuleret sig om sin dagligdag og måske opdager nye alternativer til sin forståelse af et problem. Nogle gange vil coachen være støttende og hjælpende i sin samtale med lederen, mens der i andre situationer kan være brug for, at coachen er mere udfordrende og konfronterende i sin stil, for at lederen netop kan tænke anderledes og skabe nye handlemuligheder.
Men uanset hvilken tilgang coachen benytter sig af, er respekten for lederens grænser og integritet afgørende for et godt forløb. Man vil derfor typisk indlede et coachingforløb med en visiterende samtale, hvor begge parter kigger hinanden an, afklarer forventninger og rammer, og sammen finder ud af om coaching er et realistisk svar på lederens udfordringer.
En del forløb afsluttes allerede efter 5-6 sessioner, mens andre strækker sig over længere tid. Mange ledere gennemfører coachingsamtalerne på egen arbejdsplads mens andre foretrækker "neutral grund" et sted i nærheden.
Står du i et eller flere af ovennævnte problemer kan coaching være svaret, der bringer dig videre?
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID