Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
LEDELSE I KOMMUNE OG REGION
Som chef eller leder kan du bliv en del af Chefgruppens netværk for erfarende ledere.
Engang var det nok bare at være loyal. Men i dag skal du som offentlig leder kunne manøvrere på mange fronter og agere i et krydspres. En god ide er at få dig selv en sparringspartner/coach.
Den helt store forandring når man får flere medarbejdere er, at afstanden til den enkelte medarbejder bliver større. Og det fordrer nogle andre styringsmekanismer. I en lille gruppe har du ofte en intuitiv fornemmelse af, hvordan det går, hvad der er på spil osv. Det kan du nemt kompensere og korrigere for i løbet af dagen og ugen. Den helt store forandring når man får flere medarbejdere er, at afstanden til den enkelte medarbejder bliver større. Og det fordrer nogle andre styringsmekanismer. I en lille gruppe har du ofte en intuitiv fornemmelse af, hvordan det går, hvad der er på spil osv. Det kan du nemt kompensere og korrigere for i løbet af dagen og ugen.
Men når du skal lede et stort antal medarbejdere ens og få det samme ud af dem, skal du behandle dem vidt forskelligt. Mennesker har forskellige behov. Og det stiller store krav til ledelsesopgaven, da der ikke findes en enkel regnearksløsning, der siger, at dette er det rigtige. I snakken med medarbejderne om, hvad de har behov for, hvad der fungerer, og specielt hvad der ikke fungerer, skal du være opmærksom. For ofte kan det, man umiddelbart taler om, dække over et problem, der ligger et helt andet sted.
I den situation kan man bruge de klassiske tre motiver for beslutninger:
Hvis disse tre trækker i samme retning, er det fint. Men hvis ikke, må du i dialogen med medarbejderen finde sagens kerne og spørge ind til hvert enkelt af de tre motiver. For det handler om at få løst de problemer, der er, frem for dem, som det er nemmest at tale om.
Når afstanden til hver enkelt medarbejder bliver større, vil din rolle i højere grad blive forbundet med magt. Det er vigtigt at du finder en balance, hvor du ikke skilter med magten, men alligevel står ved, at du har den. Fx i en situation, hvor du bliver nødt til at fyre en medarbejder, hvilket ofte er vanskeligt, for hvad siger de andre medarbejdere nu?
Den bekymring kan være overdrevet. Dine medarbejdere ved nemlig godt, hvilke kolleger, der leverer, og hvilke der ikke gør det. Og de forventer, at det får konsekvenser – og at du altså udøver din magt.
Men ingen magt uden autoritet – og autoriteten kan du hente mange steder, fx via:
Men det vigtigste er at sørge for at holde din overordnede ledelse informeret om, hvad du gør – for i opbakningen herfra kan du hente stor autoritet.
For nogle er der særligt én stor udfordring ved at gå fra få til mange medarbejdere; at man nu langt hen ad vejen vil være overladt til sig selv i sin lederrolle.
Her kan en coach hjælpe dig. For ledere på de højeste niveauer har det længe været naturligt at bruge en coach. Og det bør det også være for dig. Fald ikke for fordommene om, at det er lidt kontroversielt. Det har ikke noget at gøre med terapi.
Et forløb hos en ledelsescoach kan have form som et mini-lederkursus, hvor I fokuserer på nogle helt konkrete emner:
Såvel små som større problemer kan medføre en blokering af energi – både for dig personligt og for din afdeling. Så det er vigtigt, at du søger råd og sparring.
Nogle steder er der velfungerende tilbud om coaching på arbejdspladsen. Men ofte vil det bedste være at få en ekstern sparringspartner, da problemer i forhold til medarbejdergruppen og enkeltmedarbejdere, eller udfordringer i relationer til overordnede eller sideordnede, kan være svære at drøfte med en coach, der er ansat i organisationen.
Husk, inden du vælger en coach, at det er vigtigt at undersøge hans faglige forudsætninger og tjekke om kemien mellem jer er i orden.
Kilder: Helge Larsen, erhvervspsykolog og partner i konsulentvirksomheden HR7, samt Esben Thorup, erhvervspsykolog.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID