Gerd Madsen
Underviser i faget ”Sociale medier” på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Hvorfor er det vigtigt at tage faget sociale medier?
At være god til at bruge sin egen profil på et socialt medie er ikke det samme som at have et professionelt blik for det. Faget giver dig den nødvendige baggrund til at vurdere, om du rammer de brugere, du skal, og leverer det indhold, brugerne synes, er interessant.
Hvad lærer man i faget?
Vi fokuser på de medier, som bliver mest benyttet lige nu og her. P.t. er det Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram og Pinterest. De studerende lærer at bruge funktionaliteterne. De lærer, hvordan de kan forsøge at imødekomme logaritmerne, når de laver indhold. De lærer at arbejde med målgruppernes medieadfærd og involvering af dem. Og så bliver de skarpe til at udvikle strategier for de sociale medier og implementere strategien i virksomheden.
Sociale medier er tomme skaller, vi fylder indhold ind i. Hvis ikke der er nogen, der er der og interagerer med indholdet, er det også tomt, derfor er brugerinvolvering enormt vigtigt og en forudsætning for at lykkes. Af den grund lærer de om brugernes medieadfærd og brugerinvolvering.
Som professionelle skal vi være skarpe på, hvad vi vil bruge vores tilstedeværelse på de sociale medier til. Derfor lærer de at udvikle en social mediestrategi, hvor det bliver klart, hvilken kanal der skal bruges, hvad den skal bruges til, hvilket indhold der skal laves, hvor ofte de skal være på, hvordan de måler deres succes osv. Du lærer også at implementere strategien.
Kan du pege på noget konkret, man lærer?
For eksempel lærer de en model for, hvordan en virksomhed udvikler sin strategi for sociale og digitale medier. Jeg underviser fx i strategimodellen fra bogen ”Den perfekte storm” af Peter Svarre. http://denperfektestorm.dk/strategimodellen/
Vil du anbefale HK’ere at tage faget?
Hvis det er en del af din arbejdsfunktion, at du skal yde kundeservice eller andet på sociale medier, så er det en god idé.
Hvor svært er faget?
Det er ikke svært.
Hvor lang tid skal man bruge på faget?
Et ECTS-point svarer til en indsats på cirka 27-28 timer. Så det politiske svar er 280 timer for de 10 ECTS. Det ærlige svar er, at der er 60 timers undervisning fordelt over et halvt år, og man skal regne med at bruge lidt tid på hjemmearbejde.
Gerds tips
- Læs bogen ”Den perfekte storm” af Peter Svarre.
- Hold øje med Thomas Bigums blog www.bigum.co/blog
- Meld dig ind i ”Sociale medienørder – den hårde kerne” på Facebook, hvor du får opdatering om algoritmer og ændringer på Facebook.
OBS: Det er en god ide at være en smule afventende og forstå reglerne for gruppens interaktion, inden du begynder at poste en masse spørgsmål. Brug et par dage på at kigge på omgangstonen og bagkataloget af spørgsmål og svar, så du ikke unødigt forstyrrer en masse mennesker, ellers kan de godt være lidt hårde ved dig.