Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Medlemmer inden for fagområdet HR arbejder med fx lønadministration, rekruttering, ansættelser, fratrædelser, håndtering af ansøgninger. Ca. 1,4 % af HK Privats medlemmer arbejder indenfor HR.
HK’ernes job og opgaver inden for HR gennemgår en rivende udvikling. HR har udviklet sig fra personaleadministration til at være et strategisk og udviklende fag, som bidrager til at rekruttere de rette medarbejdere og til virksomhedens generelle udvikling ind i et digitalt arbejdsmarked. Derudover bliver data og en god forståelse for ny teknologi en afgørende disciplin at mestre inden for HR. En datadrevet tilgang til at identificere og analysere medarbejderrelaterede problemstillinger og nye metoder kommer til at præge dette fagområde. Fra den klassiske administrative HR-medarbejder, der sørger for, at processerne omkring ansættelse, afskedigelse, ferie og løn fungerer, til at der i dag er en pallette af specifikke jobprofiler inden for HR.
Fremtiden byder på mange muligheder, og det kan være svært at gennemskue, hvilken vej du skal gå. HK Privat giver et bud på tre jobprofiler, der tegner fremtiden indenfor HR. Jobprofilerne afhænger af typen af virksomhed, du er ansat i. I større virksomheder vil der ofte være flere specialiserede jobprofiler, hvor mindre virksomheder typisk har behov for medarbejdere, der kan varetage en bredere vifte af opgaver.
Fælles for jobprofilerne er nogle tværgående kompetencer, som er vigtige for alle HK’ere, og så er der faglige kompetencer for hver af jobprofilerne. Overvej hvilken profil, der passer til dig, og se hvilke kompetencer, du får brug for at tilegne dig, for at være klar til fremtiden.
For hver jobprofil finder du nogle anbefalede uddannelsesveje, som kan inspirere dig til dit næste faglige skridt.
Inden for fagområdet HR er der overordnet 3 jobprofiler, der præger fagområdet.
Beskrivelse af jobprofilen
HR-generalisten har mange titler fx administrativ HR-medarbejder, lønmedarbejder, HR-koordinator eller HR-assistent. HR-generalisten har en bred og alsidig opgaveportefølje inden for feltet. Det er HR-generalisten, der sikrer, at der er styr på processerne omkring ansættelse og afskedigelse, ferie- og lønadministration. Det kræver, at man har styr på HR-systemerne og viden om lovgivningen inden for området.
Individuelt anbefalet uddannelse:
AMU-kurser:
Akademiuddannelser:
Akademimoduler:
Beskrivelse af jobprofilen
HR-konsulenten har flere titler, fx HR-partner eller HR-manager. HR-konsulenten yder rådgivning og sparring til ledelsen og bidrager til strategisk udvikling af virksomheden og medarbejderne. Et nøgleord for HR-konsulenten er udvikling. HR-konsulenten bidrager til den generelle udvikling af virksomhedens HR-indsats og har en bred generel viden om virksomheden, HR-feltet og et tæt samarbejde med ledelsen.
Individuelt anbefalet uddannelse:
AMU-kurser:
Akademiuddannelser:
Akademimoduler:
En stærk faglighed og opdaterede kompetencer er den bedste garanti for, at du også har job i morgen. Måske er det tid til en opdatering af dine kompetencer – eller til at få nogen nye?
Få overblikket over dine efteruddannelsesrettigheder
Har du satset på job frem for uddannelse? Og har tilegnet dig masser af viden og kompetencer gennem arbejdslivet? Så har du en unik mulighed for at få papir på det, du kan, gennem en realkompetencevurdering (RKV)
Læs mere om Realkompetencevurdering
Uddan dig inden for bæredygtighed og grøn omstilling. Brug din viden, værktøjer og kompetencer og skab værdi for den virksomhed eller organisation, du arbejder for.
Arbejder du inden for HR, kan dine arbejdsopgaver spænde vidt. Lige fra udarbejdelse af jobopslag, rekruttering, håndtering af ansættelseskontrakter, medarbejderudvikling til mere kontante opgaver, såsom løn til medarbejderne. Andre opgaver kan være udarbejdelse af statistikker på fx sygefravær. Tovholder på arbejdsvurderinger (APV), medarbejderuddannelser - interne og eksterne og rådgivning om personaleforhold.
Personalekonsulent, HR-koordinator og -konsulent eller lønmedarbejder er nogle af de jobtitler, der bruges inden for fagområdet.
I HR-afdelingen har man også styr på overenskomster og andre aftaler i en virksomhed plus gældende lovgivning på området. Kort sagt er HR-medarbejderens vigtigste opgave at sikre, at der er styr på medarbejdernes vilkår, både i forhold til løn, men også i forhold til udvikling og trivsel.
Som inden for de fleste andre områder, vil alle de opgaver der kan, blive automatiseret/digitaliseret HR-medarbejderen skal derfor agere sparringspartner og sikre at virksomheden har de rette medarbejdere, der kan skabe fremdrift og udvikle virksomheden.
Kurser og arrangementer er målrettet HK Privats 13 fagområder. Nogle kurser går i dybden med de enkelte områder, mens andre er tværgående og relevante for de fleste.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID