MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Medlemmer inden for fagområdet laboratorie og miljø arbejder med fx laboratoriearbejde, analyse og kvalitetskontrol. Ca. 5,5 % af HK Privats medlemmer arbejder inden for laboratorie- og miljøarbejde.
HK’ernes job og opgaver inden for fagområdet laboratorie og miljø gennemgår en rivende udvikling. Hvor det tidligere i overvejende grad var et håndværksfag, er dele af arbejdet overgået til at betjene og i nogen grad servicere kompliceret udstyr. Mange klassiske arbejdsprocesser i laboratoriet kan nu udføres ved test-kits og præfabrikerede hurtig-tests. Særligt den digitale udvikling præger fagområdet. Med automatisering af processer følger en langt større datamængde og en anden måde at bearbejde prøveresultater på. Med automatiserede processer følger ændrede arbejdsgange, og kendskab til programmering vil være en fordel i fremtiden. Automatiseringen betyder også, at datamængden bliver større, og behandling af data vil udgøre en væsentlig del af arbejdstiden.Medlemmer inden for fagområdet laboratorie og miljø er kendetegnet ved, at alle har den samme grunduddannelse og først i praktiktiden, og på efterfølgende arbejdspladser, specialiserer sig inden for et område.
Dansk Laborant-Forening er en tværgående landsforening i HK, som er et af Danmarks største fagforbund. Tværgående betyder, at vi har medlemmer både på det offentlige og private område.
Dansk Laborant-Forening har i flere år arbejdet med at kortlægge arbejdsområderne og jobprofiler inden for laborant-området. Det har resulteret i 9 jobprofiler inden for både det offentlige og private laboratorie- og miljøområde. Her er udvalgt og uddybet 3 jobprofiler, der vil være oftest forekommende på det private arbejdsmarked.
Du kan dykke ned i alle 9 profiler i denne pjece. Derudover kan du finde inspiration til mere efteruddannelse i denne pjece "Klar til fremtiden".
Jobprofilerne afhænger af typen af virksomhed, du er ansat i. I større virksomheder vil der ofte være flere specialiserede jobprofiler, hvor mindre virksomheder typisk har behov for medarbejdere, der kan varetage en bredere vifte af opgaver.
Fælles for jobprofilerne er, at der er nogle tværgående kompetencer, som er vigtige for alle HK’ere, og så er der nogle faglige kompetencer for hver af jobprofilerne. Overvej, hvilken profil der passer til dig, og se, hvilke kompetencer du får brug for at tilegne dig for at være klar til fremtiden.
For hver jobprofil finder du nogle anbefalede uddannelsesveje, som kan inspirere dig til dit næste faglige skridt.
Beskrivelse af jobprofilen
Analytikeren arbejder typisk i analyselaboratorier, hvor evnen til at arbejde struktureret og omhyggeligt er vigtige egenskaber. Det er en forudsætning, at man kan følge beskrevne forskrifter og i detaljer dokumentere resultater og har forståelse for vigtigheden af dette. Der stilles store krav til produktivitet og sans for planlægning og fleksibilitet over for de omkringliggende samarbejdspartnere. Analytikeren er ofte den medarbejder, der kender alle forhold i laboratoriet. Profilen kan være under pres, når arbejdspladser udflytter produktionen. Analytikeren vil dog aldrig forsvinde, da det er en af kernekompetencerne i laborantfaget.
Individuel anbefalet uddannelse:
Professionsbacheloruddannelser:
Beskrivelse af jobprofilen
Udvikleren er typisk laborantuddannet eller professionsbachelor, der arbejder med forsknings- og udviklingsopgaver. Der vil ofte være tale om funktioner, hvor arbejdsopgaverne er under evig forandring, og hvor der stilles store krav til at være nysgerrig, opsøgende og problemløsningsorienteret. Tit vil arbejdsopgaverne være omskiftelige, og det forventes, at man evner at lægge opgaver fra sig – og tage nye projekter til sig. Der kan også være tale om opsøgende funktioner i forhold til nye metoder og videnskabelig databehandling. Udvikleren har ofte et tæt samarbejde med videnskabeligt personale og kan være under pres fra denne gruppe. Det er derfor vigtigt at opsøge indflydelse i forskningsprojekter, der er på arbejdspladsen.
Professionsbacheloruddannelser:
Diplomuddannelser:
Beskrivelse af jobprofilen
IT-superbrugeren har interesse for at arbejde foran skærmen og/eller med programmering af laboratorieudstyr. Fremtidens laboratorieudstyr bliver mere og mere computerstyret, og denne jobprofil får en endnu mere markant og vigtig funktion inden for laboratorie- og miljøarbejde i fremtiden. IT-afdelinger har ikke nok indsigt i laboratoriernes særlige IT-behov, og denne jobprofil vil komme til at stå som bindeled mellem laboratorier og IT-afdelingen. IT-superbrugeren skal sørge for at holde sig opdateret på nye systemer og også gerne kunne se ind i fremtiden. Evnen til at videreformidle brugernes ønsker til producenter af udstyr vil have stor betydning i fremtiden.
OBS! Efteruddannelse for denne jobprofil findes ofte hos leverandørerne af det pågældende udstyr, da det er højt specialiseret og ofte gør brug af egne programmer.
Individuelt anbefalet uddannelse:
Akademiuddannelser:
Diplomuddannelser:
Drømmer du om at komme i gang med uddannelse? Har du ret til uddannelse? HK har lavet et overblik over, hvilke uddannelsesveje der er for dig, der arbejder underfagområdet laboratorie & miljøarbejde, og som ønsker at få ny viden, varetage nye opgaver og styrke din faglighed
Download et postkort her:
En stærk faglighed og opdaterede kompetencer er den bedste garanti for, at du også har job i morgen. Måske er det tid til en opdatering af dine kompetencer – eller til at få nogen nye?
Har du satset på job frem for uddannelse? Og har tilegnet dig masser af viden og kompetencer gennem arbejdslivet? Så har du en unik mulighed for at få papir på det, du kan, gennem en realkompetencevurdering (RKV)
Vi klæder dig på med grundlæggende viden om grøn omstilling, så du kan analysere og gentænke arbejdsgange og gøre dit arbejde og din arbejdsplads mere bæredygtig.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID