MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Hvis du prøver at logge ind med en Apple enhed, skal du først prøve at rydde din historik. Sådan gør du:
Gå ind i Indstillinger
Vælg Safari
Ryd historik – webstedsdata
Hvis det ikke hjælper, skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
HK’ernes job og opgaver inden for fagområdet økonomi er i rivende udvikling. Med den grønne omstilling og den kommende EU-lovgivning bliver der i den nærmeste fremtid stillet store krav til, hvilke bæredygtighedsdata virksomhederne skal identificere, dokumentere og rapportere på.
Bæredygtighedsrapportering og klimaregnskab bliver nye discipliner indenfor regnskab, og som økonomimedarbejder er du allerede klædt godt på med din kernefaglighed inden for økonomi, og med viden om CSRD, ERSR og ESG (det kan vi hjælpe dig med at blive klog på i vores læringsunivers: link), kan du blive træde ind i nye opgaver der vil komme. Det skaber nye karriereveje, du som økonomimedarbejder kan gå. Med de nye rapporteringskrav kommer der efterspørgsel på mere rapportering, databehandling, sparring, vidensdeling, og at du som talknuser kan oversætte og formidle viden via tal til dine kolleger og ledelse.
Den digitale udvikling har samtidigt fjernet mange af de manuelle processer og rutineprægede opgaver, og økonomisystemerne er efterhånden blevet digitaliserede og har en høj grad af automatisering. Kravene til systemforståelse og it-færdigheder er derfor store, og de bliver bestemt ikke mindre i fremtiden.
Grib de nye opgaver og muligheder, udviklingen inden for dit fag giver dig. HK hjælper dig med viden, retning og anbefalinger til din faglig udvikling.
Der er 5 jobprofiler indenfor økonomi. Jobprofilerne afhænger af typen af virksomhed, du er ansat i. I større virksomheder vil der ofte være flere specialiserede jobprofiler, hvor mindre virksomheder typisk har behov for medarbejdere, der kan varetage en bredere vifte af opgaver.
Fælles for jobprofilerne er, at der er nogle generelle kompetencer, som er vigtige for alle HK’ere, og så er der nogle fagspecifikke kompetencer indenfor hvert fagområde og jobprofil. Overvej hvilken profil, der passer til dig, og se hvilke kompetencer, du får brug for at tilegne dig, for at være klar til fremtiden.
For hver jobprofil finder du nogle anbefalede uddannelsesveje, som kan inspirere dig til dit næste faglige skridt.
Beskrivelse af jobprofilen
Virksomheder skal fremover rapportere på en række bæredygtighedsparametre i årsregnskabet. Der bliver brug for medarbejdere koordinerer indsamlingen af bæredygtighedsdata på tværs af virksomheden samt, dokumentere, vedligeholde, optimere og indberetning virksomhedens bæredygtighedsdata. Man kan som rapporteringsmedarbejder have ansvar/delansvar for forskellige dele af rapporteringen –fx kan man være ansvarlig for E’et i ESG-rapporten og have ansvaret eller delansvar for at indsamle den data, der skal anvendes for at kunne afrapportere på E’et.
Anbefalet efter- og videreuddannelse:
AMU-kurser
Akademifag:
Beskrivelse af jobprofilen
På baggrund af bæredygtighedsrapporten, skal virksomheder udarbejde et klimaregnskab, som dokumenterer virksomhedens CO2/drivhusgasudledninger, der påvirker klimaet. Som klimaregnskabsmedarbejder skal du have en grundlæggende forståelse for bæredygtighed og et dybere kendskab til relevante EU-direktiver som CSRD og en dybere indsigt i ESG-rapportering.
Der findes allerede gode værktøjer til at udarbejde et klimaregnskab fx Normative, Planetly, Klappir, SAP m.fl. De fungerer via input af faktura fra værdikæden. Har du allerede godt kendskab til økonomisystemet, kan du med viden om, hvordan man indhenter den rette klimadata nemt træde ind i rollen som klimaregnskabsmedarbejder.
Klæd dig selv godt på til rollen som klimaregnskabsmedarbejder – få et grundlæggende et kendskab til klimaregnskab, CSRD, ESRS (ESRS’ 12 ESG-standarder) og ESG i vores læringsunivers – log-in med MitHK.
Individuel anbefalet uddannelse:
AMU-kurser
Akademifag:
Beskrivelse af jobprofilen
Controlleren har, som ordet antyder, en kontrollerende funktion. Controllerens arbejde består i at overvåge eller efterse strukturer og processer og optimere virksomhedens økonomi. Controlling kræver koordinering og samarbejde på tværs af forskellige afdelinger, og man har ofte en udadvendt rolle i virksomheden. Derudover er der ofte et element af ledelsesrapportering inkluderet i controllerens funktion. Funktionen er mest udbredt i større virksomheder – hvis du er i en virksomhed i vækst, kan det være en god ide at sætte dig ind i controllerens opgaver, da det kan blive en fremtidig rolle for dig.
Individuel anbefalet uddannelse:
AMU-kurser:
• Controlling af omkostninger og investeringer
• Controlling af kreditor, indkøb og lager
• Controlling af salg- og debitorområdet
Akademiuddannelser:
Akademimoduler:
Beskrivelse af jobprofilen
Økonomi-specialisten er økonomimedarbejdere eller regnskabsmedarbejdere, der arbejder inden for ét bestemt område af virksomhedens økonomi fx skat, debit, kredit mv. Specialisten er ekspert inden for sit område og fungerer ofte som vidensperson og fagekspert, således at fx controlleren er klædt godt på til at kunne videreformidle tallene indenfor et bestemt område. Det kræver, at man holder sig opdateret på den gældende lovgivning og den generelle udvikling inden for området.
Individuel anbefalet uddannelse:
Akademiuddannelser:
Drømmer du om at komme i gang med uddannelse? Har du ret til uddannelse? HK har lavet et overblik over, hvilke uddannelsesveje der er for dig, der arbejder med økonomi, og som ønsker at få viden, varetage nye opgaver og styrke din faglighed.
Download postkort her:
En stærk faglighed og opdaterede kompetencer er den bedste garanti for, at du også har job i morgen. Måske er det tid til en opdatering af dine kompetencer – eller til at få nogen nye?
Har du satset på job frem for uddannelse? Og har tilegnet dig masser af viden og kompetencer gennem arbejdslivet? Så har du en unik mulighed for at få papir på det, du kan, gennem en realkompetencevurdering (RKV)
Vi klæder dig på med grundlæggende viden om grøn omstilling, så du kan analysere og gentænke arbejdsgange og gøre dit arbejde og din arbejdsplads mere bæredygtig.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID