HK.dk logo

Netværk for jobsøgende

Manglende erfaring - hvad gør i?

Jeg er uddannet kontorassistent i 2009 og har siden arbejdet en del i butik og har været på barsel. Jeg havde et vikariat i 4 måneder hos en kommune (på kontor), før min seneste barsel, som netop lige er slut.

Jeg søger og søger, både opfordret og uopfordret. Via netværk og tager kontakt til virksomhederne. Men hver gang får jeg at vide, at jeg ikke har nok erfaring.

Hvad pokker skal jeg gøre for at få den erfaring, de alle gerne vil have?
Er der nogle som ligger inde med nogle brugbare "guldkorn"?

/Michelle

Michelle Vildrik Jensen
02 juli 2015 15.24

6 Kommentarer


Karina Nicolaisen

02 oktober 2015 15.11

Kære Michelle

Håber du har fundet dig et arbejde!

Din situation er bestemt genkendelig - både for mig og for mange af vores medlemmer i HK Ungdom. Jeg selv blev færdigudlært i sommeren 2014, og var så heldig at få en tidsbegrænset stilling umiddelbart efter. Det var ikke ligefrem min førsteprioritet, men hellere lave noget end at stå i stampe. Jeg blev rigtig god til jobbet, og blev også forlænget. Da jeg vidste jeg ikke ville arbejde med det jeg gjorde i ret længe, begyndte jeg at søge videre mens jeg var ansat. Det gav pote, og er nu fastansat på min drømmearbejdsplads1

For dem betød det med mange jobs og sådan ikke noget. Det jeg imponerede med var god anbefalinger, et godt skrevet CV med opgaver på, min viden om stedet og ikke mindst: mit frivillige arbejde! Selvom det ikke er lønnet er det en god investering i sig selv og sit CV at lave frivilligt arbejde. -Og er du under 31 er der altid plads på vognen i HK Ungdom ;)


Randi Grethe Overgaard

31 august 2015 12.33

Virksomhedpraktik er en super god løsning. Find en virksomhed og tilbyd din assistance. Virksomheden får gratis arbejdskraft og du få noget erfaring. Det er en win-win. Jeg har været ude hos en revisor for at få lidt mere bogholderi erfaring og det gav pote næsten med det samme :-)


Annelise Jensen

23 august 2015 12.14

Jeg ved også lige hvad I mener. Min situation er bare lidt anderledes. Jeg har egentlig masser af erfaring men mistede mit job i 2009 og pga krisen var det svært at få job igen. jeg har dog været i praktik 2 gange og det kan godt anbefales, det kan godt give pote at vise hvad man duer til. Jeg røg ud af dagpengesystemet i november 2013 og har arbejdet med rengøring siden og har nu svært ved at komme tilbage, også på grund af min alder (over 50).
Det er frustrerende men håber for jer unge at i klør på og ikke mister gejsten - mon ikke det snart lysner med job.

Venlig hilsen
Lise


Anne Katrine Smidt

30 juli 2015 12.23

Hej med dig,

jeg stod i samme situation da jeg blev udlært sidste år. Jeg fik afslag gang på gang, på grund af manglende erfaring. Oftest indebærer de ord at du ikke har været ude at arbejde "rigtigt" og været en større del af en arbejdsplads (det er man ikke rigtigt som elev/praktikant/you name it), haft indflydelse og ikke nødvendigvis fordi du mangler kompetencer. For de ved godt, at når man kommer direkte fra skole er man frisk i hovedet, lærer stadig hurtigt og har viden frisk i sin erindring.

Det som virkede for mig, var at søge full-on i 3 mdr., hvorefter jeg valgte at tage et kursus med fokus på udvikling af mine stærkeste kompetencer. Jeg mener det er efter 3 mdr.'s ledighed, at du er berrettiget (var det ihvertfald for mig). I denne periode skrev jeg mig op i alverdens vikarbureau'er, hvor jeg så fik tilbudt et 6 måneders vikariat igennem. Det var bestemt ikke mit drømmejob, men det var et ben ind i en virksomhed, som kunne hjælpe mig videre mod mit mål.

I dag, under 1 år efter mit vikariat sluttede, har jeg fået mit drømmejob i selvsamme virksomhed. Ved at starte fra bunden og knokle mig op. Det var surt at skulle starte fra bunden, når man har brugt lang tid på uddannelse og så til en anden løn end jeg var værd, men sådan må man ind imellem tage en chance og håber på bedre muligheder åbner sig. Det gjorde de i mit tilfælde.

Så det er bestemt et forsøg værd og noget jeg vil anbefale andre, som "lider" under den manglende erfaring.

Held og lykke til dig.


Sarah Hansen

09 juli 2015 10.30

Hej Michelle

Jeg ved lige hvad du mener, jeg blev færdig udlært som kontorassistent med speciale i offentlig administration i august 2014 og har haft et barselsvikariat det sidste år.
Så jeg søger job på liv og løs for tiden, men jeg bliver afvist gang på gang, med sammen begrundelse hver eneste gang. Manglende erfaring..
Det er enormt frustrerende, da man jo ikke kan få mere erfaring medmindre, der er nogen som er villige til at give dig det. Jeg føler til tider at det er en tabt kamp for starten.

Jeg overvejer dog om jeg skal tage en pause fra jobsøgningen lige nu og måske tage et kursus med fokus på at udvikle mine kompetencer.

Jeg ville bare fortælle dig at du ikke er den eneste der føler sig frustreret. :)
Jeg håber tingene flasker sig for dig, masser af held og lykke herfra.

Venlig hilsen
Sarah


Trine Langager

03 juli 2015 12.57

Jeg forsøger at komme i virksomhedspraktik/løntilskudsjob for at få noget erfaring indenfor det, jeg ønsker at arbejde med - som ikke er helt det samme, jeg har erfaring indenfor.


Historik

Seneste indlæg i netværket

Historik

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Opdatér kommentar

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk