HK.dk logo

09. december 2016  |  Hovedstaden  |  Journalist Ulla Bechsgaard

På en god dag har afdelingsleder Gitte Deleurand selv haft fingrene nede i regnskaberne, bedrevet god ledelse og skabt smartere arbejdsgange.

Hendes motto er, at e-bakken ikke skal have lov til at stresse hende. Hun vil derfor kun tjekke den tre gange om dagen, men målet er blevet sværere at leve op til, efter hun er blevet afdelingsleder.

Gitte Deleurand indtager noget så usædvanligt som en delt lederstilling. Sammen med en kollega er hun nyudnævnt afdelingsleder i regnskabsafdelingen i Boligkontoret Danmark, der er administrerer almene boliger. De to kolleger deler lederjobbet, fordi de også selv vil have tid til at ’lave regnskaber’.

Tal og Excel er sagen
Hun er vild med excel-ark og ved en masse om de fortællinger, der ligger gemt i regnskaberne. Derudover har hun næse for konstant at skabe forbedringer, og så kan Gitte Deleurand også rigtig godt lide at have med mennesker at gøre.

- Mit job er at planlægge og trække i nogle tråde, så dagligdagen bliver mere effektiv: skubbe lidt til it-afdelingen for at få udviklet den rette fil eller få nogle folk til at snakke sammen, siger Gitte Deleurand.

Hun ville oprindelig være revisor; men hun fik nok af revisionsbranchen, som efter hendes mening ikke tog de kvindelige revisor-elever alvorligt. Hun skiftede derfor til et sekretærjob i Veterinærdirektoratet, hvor hun fik mulighed for at bruge sit udviklingsgen til at skabe et unikt registreringssystem til data for laboratorieresultater.  

Regnskaberne giver et kick
Hun var godt tilfreds, da hun i 1994 blev ansat i Boligkontoret Danmark i første omgang for at ’lave løn’. Endnu mere tilfreds blev hun, da hun nogle år senere igen fik med regnskaber at gøre. Hun er vild med tal og har behov for løbende at få sit regnskabs-kick.

- Tal er spændende. Jeg kan lide, at der er et facit, og man kan sætte to streger under et resultat. Tal er ikke en holdning. Tal er håndgribelige, og vi kan bruge dem til at rådgive vores 650 boligafdelinger om nye tiltag, låntagning osv., siger Gitte Deleurand.

En god dag for ’den halve afdelingsleder’ er, når hun både har løst nogle regnskabsopgaver, haft en god snak med en medarbejder om noget arbejdsmæssigt eller personligt vanskeligt samt har arbejdet med at gøre noget smartere.

Det handler om kommunikation
Gitte Deleurand er meget udviklingsorienteret. Hendes opgave er at forenkle arbejdsgange og sikre, at regnskaberne bliver løst til tiden. Er der forhindringer, undersøger hun hvorfor og skubber på for at få dem løst. Hendes arbejde handler meget om kommunikation og opfølgning.

Gitte Deleurands næste udfordring er, at hun meget snart for første gang skal gennemføre MUS med de ni ansatte i afdelingen. Hun overvejer at lade sig inspirere af sin egen chef, som ofte holder udviklingssamtalen uden for huset – måske skal samtalen foregå på en gåtur med opfølgende udfyldning af MUS-skabelonen på kontoret.  Der skal være plads til at prøve formen af, mener hun.


Fakta - Blå bog

Siden april 2016 har Gitte Deleurand, 45, delt jobbet som leder af regnskabsafdelingen i Boligkontoret Danmark med en kollega. Hun har en etårig HH og første del af HD, som hun tog samtidig med, at hun var revisorelev. Hun har en merkonomuddannelse i økonomi og regnskab og har været TR. Hun har ingen formel lederuddannelse og har endnu ikke overvejet efteruddannelse inden for ledelse.

Ledelse

Følg HK Leder

HOLD DIG OPDATERET PÅ LINKEDIN OG FACEBOOK


facebook.com/hkleder

linkedin.com/company/hk-leder

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem