MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Der er mange grunde til at sende en medarbejder på fuldtidsuddannelsen som socialformidler. Det er godt for medarbejderen, godt for arbejdspladsen og godt for borgerne.
Tiderne forandrer sig, og der bliver større og større behov for nye fagligheder. Efteruddannelse er en af vejene, men vi må også erkende, at nogle opgaver helt flytter sig.
De seneste år, er der opstået et stort behov for socialrådgivere og socialformidlere ude i kommunerne. Det er blevet stadigt sværere at rekruttere disse specialister, så kampen om de bedste medarbejdere er hård.
Derfor er denne nye ordning, hvor I kan uddanne en administrativ med kontor-baggrund, så attraktiv. Når medarbejderen er færdig, kan hun/han arbejde som socialformidler og dermed løse komplekse opgaver i forhold til kommunens opgaver inden for beskæftigelsesindsatsen, ungetilbud, ydelse, sociallovgivningen eller andre vejledningstunge opgaver. Forløbet er udviklet i et samarbejde mellem HK Østjylland og VIA University College og udbydes til alle kommuner i Østjylland. Der er start den 4. januar på VIA University College i Aarhus.
Socialformidleren og socialrådgiveren har samme teoretiske fundament, men socialformidleren kombinerer dette med den faglige baggrund, kandidaten havde inden uddannelsen. En kontoruddannet medarbejder, er således knivskarp til de administrative opgaver, notatpligt og rettidighed i sagsbehandlingen. En medarbejder, der videreuddannes, giver dig også en medarbejder, der kender kommunens systemer og område. Igen giver dette en kortere oplæring og ikke mindst bedre sagsbehandling til glæde for borgerne.
Den uddannede medarbejder bliver særdeles tilfreds og motiveret, og i perioden, hvor han/hun er på skole, får I en vikar, som vi kan hjælpe jer med at finde. Det giver jer mulighed for at fordele opgaverne anderledes. Måske bruger jeres specialister meget tid på rutineopgaver, der ikke kræver så stor erfaring? En omfordeling af opgaverne giver mulighed for, at hele afdelingens opgaveløsning kan tænkes igennem, og I kan få nye øjne på jeres opgaver og processer.
Endelig understøtter dette projekt, at en ledig får et nyt arbejde. Det er vigtigt for den ledige, for kommunens jobcenter og for din arbejdsplads. Vi kan se, at over 70 % af de tidligere vikarer ender med at blive fastansatte, så det er en ordning, der gavner alle parter.
Medarbejderen modtager normal løn, dog minus evt. tillæg, der er knyttet op på stillingsindholdet. Vi kan ikke tilbyde en 100 % præcis beregning, men vores vurdering er, at prisen for en vikar er omkring 30.000 for 12 måneders ansættelse på grundløn 22. Det bliver mere hvis aflønningen er højere.
Modul | Dato |
---|---|
Videnskabsteori og sociale problemer | Uge 35-46 2023 |
Retlige rammer, samarbejde og organisering | Uge 38-48 2023 |
Metodevalg i praksis | 47-05 2024 |
Tilvalg: a. Beskæftigelse b. Udsatte børn og unge
|
Uge 01-10 2024 |
Udvikling og undersøgelse af socialt arbejde | 06-12 2024 |
Afgangsprojekt | Uge 12-26 2024 |
”Socialformidler projektet har givet mig rammen for at tilbyde medarbejdere muligheden for at få bygget teoretisk viden på en allerede stor platform af faglig viden. Det har været en fornøjelse af se det engagement, som medarbejderne har vist under uddannelsen. Samtidigt har vi fået vikarer ind af to omgange i projektet. Vikarerne er gået til opgaven med stort engagement og faglighed. Vi har efterfølgende enten kunnet fastholde vikarerne i organisationen eller har sendt dem godt videre til spændende jobs andre steder. Jeg har haft seks medarbejdere af sted på socialformidleruddannelsen og grunden til, at det er lykkedes så godt, skyldes også det faste personale, som har taget godt imod de mange nye kolleger og bidraget til den løbende opkvalificering.”
Karina Rask, afdelingsleder, Randers Kommune, Jobcenter
Vi har samlet de spørgsmål, vi oftest får, herunder. Hvis ikke du kan finde svar på dit spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.
Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt min medarbejder opfylder optagelseskravene. Hvordan finder jeg ud af det?
For at blive optaget på socialformidleruddannelsen skal vedkommende opfylde et af følgende adgangskrav:
Opfylder vedkommende ikke adgangskravet, er der stadig en chance for, at vedkommende kan blive optaget på baggrund af dine realkompetencer.
Læs om realkompetencevurdering her
Endvidere må medarbejderen i perioden 2023-2024 ikke have brugt af sine muligheder for at søge midler fra Den Kommunale Kompetencefond.
Kan I regne ud, hvor stor en ekstraudgift en medarbejders uddannelse giver kommunen?
Medarbejderen modtager normal løn. Vi kan ikke tilbyde en 100% præcis beregning, men vores vurdering er, at prisen for en vikar er omkring 30.000 for 12 måneders ansættelse på grundløn 22. Det bliver naturligvis mere, hvis aflønningen er højere.
Jeg har en medarbejder, som skal deltage på uddannelsen, og vi kunne godt tænke os en rotationsvikar, som jeg håber, I kan være med til at finde. Hvordan gør vi det i praksis?
HK JobBørs kan hjælpe med at finde vikarer. Vi anbefaler at starte processen i god tid og derefter følge arbejdspladsens normale ansøgningsprocedurer. For at komme godt fra start, skal I lave et godt overblik over de funktioner, der kan løses af vikaren. De arbejdsopgaver, der skal håndteres, drøftes med JobBørs-konsulenten, der så hjælper med at finde egnede kandidater.
Send en mail med opgavebeskrivelse, samt start for vikariat til HK Jobbørs, og vi forsøger at finde nogle kandidater, I kan arbejde videre med. Jo hurtigere processen starter, jo større chance er der for at finde den bedste kandidat.
Den lediges dagpengeur løber stadig, mens han/hun arbejder som vikar. Derfor kan det ske, at vikaren opsiger vikariatet, hvis vikaren i mellemtiden tilbydes fast arbejde. I så tilfælde, skal vi hurtigt finde en ny vikar.
Afholder medarbejderen ferie under uddannelsen?
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID