MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Du har chancen for at efteruddanne dig til socialformidler og gå en spændende og meningsfuld fremtid i møde.
Det har aldrig været vigtigere at dygtiggøre sig, end det er nu. Ny viden er helt afgørende, og nu har du chancen for at efteruddanne dig til socialformidler og gå en spændende og meningsfuld fremtid i møde.
Som socialformidler kan du styrke din faglige profil som sagsbehandler, rådgiver eller socialarbejder. Uddannelsen til socialformidler er en diplomuddannelse, der kan tilpasses dine ønsker, da du har mulighed for at vælge mellem en specialisering inden for enten beskæftigelse eller børn og unge.
Hvis du allerede har erfaring med sagsbehandling, kan du med denne uddannelse få papir på dine færdigheder og få brugbar viden om en masse andre aspekter til brug i jobbet som socialformidler.
Du deltager på fuldtidsuddannelse, og forløbet varer alt i alt et år, hvor du får fuld løn, betalt transport og materialer - og afholder ferie som vanligt, men under hensyntagen til uddannelsen. Mens du er væk fra arbejdspladsen, dækker vikarer dine arbejdsopgaver, så du skal altså ikke bekymre dig om, at dine kollegaer skal løbe stærkere imens.
For at blive optaget på socialformidleruddannelsen skal du opfylde et af følgende adgangskrav:
Opfylder du ikke adgangskravet, er der stadig en chance for, at du kan blive optaget på baggrund af dine realkompetencer. Læs om realkompetencevurdering på VIA’s hjemmeside. Endvidere må du i perioden 2023-2024 ikke have brugt af dine muligheder for at søge midler fra Den Kommunale Kompetencefond.
Der er undervisning på tirsdage og torsdage i 2023. Vi opdaterer siden med information for 2024, når vi har de nye datoer. Herunder kan du se planen for holdene, der startede i 2023.
Modul | Dato |
---|---|
Videnskabsteori og sociale problemer | Uge 35-46 2023 |
Retlige rammer, samarbejde og organisering | Uge 38-48 2023 |
Metodevalg i praksis | Uge 47-05 2024 |
Tilvalg: a. Beskæftigelse b. Udsatte børn og unge |
Uge 1-10 2024 |
Udvikling og undersøgelse af socialt arbejde | 06-12 2024 |
Afgangsprojekt | Uge 12-26 2024 |
Camilla Petersen arbejder på et jobcenter: ”Det er guld værd.”
Maja Gren Kozuch koordinerer indsatser og støtte til udsatte familier: ”Det giver et fagligt selvtillidsboost.”
Hanna Skov Hansen hjælper sårbare borgere: ”Jeg sætter stor pris på at lære og kan omsætte viden.”
Demet Celik arbejder på hjælpemiddelområdet: ”Jeg yder en bedre service over for borgeren, fordi jeg kan se problemstillingen fra mange vinkler.”
Heidi Frydensberg Lønstrup er rådgiver i et specialiseret børneteam: ”Det kan give karrieren et skub i en superfed retning.”
Forløbet er udviklet i et samarbejde mellem HK Østjylland og VIA University College og udbydes til alle kommuner i Østjylland.
Uddannelsen starter lige efter sommerferien på VIA University College i Aarhus, og allerede 10 måneder efter vil du stå stærkere i dit arbejdsliv som færdiguddannet socialformidler.
Vi har samlet de spørgsmål, vi oftest får, herunder. Hvis ikke du kan finde svar på dit spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.
Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt jeg opfylder optagelseskravene. Hvordan finder jeg ud af det?
For at blive optaget på socialformidleruddannelsen skal du opfylde et af følgende adgangskrav:
Opfylder du ikke adgangskravet, er der stadig en chance for, at du kan blive optaget på baggrund af dine realkompetencer.
Læs om realkompetencevurdering her.
Endvidere må du i perioden 2023-2024 ikke have brugt af dine muligheder for at søge midler fra Den Kommunale Kompetencefond.
Jeg har fået ja til at tilmelde mig uddannelsen. Skal jeg gøre noget i forbindelse med Kompetencefonden?
Du ansøger den kommunale kompetencefond i samarbejde med din leder og tillidsrepræsentant.
Læs mere om den kommunale kompetencefond
Kan I fortælle mere om rammerne for Statens voksenuddannelsesstøtte, SVU?
SVU er for dig, der ikke er uddannet på akademiniveau eller derover, men bliver optaget på baggrund af en realkompetencevurdering.
Kan I regne ud, hvor stor en ekstraudgift for kommunen det vil give i min situation?
Svar:
Medarbejderen modtager normal løn. Vi kan ikke tilbyde en 100% præcis beregning. Normalt etablerer man en jobrotationsordning, hvor kandidaten modtager løn svarende til stillingens indhold. Det lokale Jobcenter kan lave en konkret beregning.
Hvornår kan jeg holde ferie?
Kommer muligheden for at tage socialformidleruddannelsen igen næste år?
Socialformidleruddannelsen er en ordinær uddannelse og udbydes fast som åben uddannelse. Den særlige mulighed for at få dækket de fleste udgifter er knyttet op på indeværende overenskomst.
Jeg er ledig. Kan jeg blive vikar for dem, der skal på uddannelse?
Supergodt, at du spørger. Og det er en god idé, for faktisk opnår 70 % af vikarerne normalt fast beskæftigelse efter vikariatet.
Du kan ikke være vikar, hvis din sidste ansættelse er hos samme arbejdsgiver. Du kan dog godt have været ansat i samme kommune, hvis der er tale om en anden forvaltning, eller der kan laves en klar adskillelse af p-nummer fra tidligere ansættelse. Dette drøftes sammen med jobcenteret, der bevilliger forløbet.
Der er desuden en række forhold, der skal på plads, for at du kan blive vikar. Dels skal du have været ledig i 26 uger, og du skal selvfølgelig have de nødvendige kompetencer for at kunne indgå i opgaverne.
Som vikar genoptjener du ikke dagpenge og referenceperioden tæller stadig, men du tjener normal løn for opgaverne, samt andre tillæg i overenskomsten.
Har din leder sagt god for, at du kan deltage på uddannelsen som socialformidler, så kontakt VIA University College.
Besøg siden, hvor der er information til ledere.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID