HK.dk logo

Anja og Chilie er hinandens bedste kolleger

11. september 2015  |  Nordjylland  | 

Med en gensidig nominering deltager nordjyderne Anja Filtenborg Pedersen og Anne-Chilie Strellner i kampen om at blive Danmarks bedste kollega.

Anja Filtenborg Pedersen og Anne-Chilie Mayman Strellner er ualmindelig gode kolleger - og konkurrenter i kampen om at blive Danmarks bedste kollega.

 

 

 

De er ikke blege for at give hinanden en kæmpe-krammer.

HK’erne Anja Filtenborg Pedersen og Anne-Chilie Mayman Strellner – til dagligt slet og ret ’Chilie’ – lægger ikke skjul på, at de er hinandens bedste kolleger. Men de er også konkurrenter i kampen om at blive kåret som Danmarks bedste kollega; med et gensidigt håb om, at ”den anden” vinder.

- Jeg vil blive rigtig glad og stolt, hvis Anja vinder, siger Chilie med at varmt blik til Anja, der straks returnerer ønsket.

Begge er ansat på Aalborg Universitets Institut for Sociologi og Socialt Arbejde. Her delte de kontor, mens Chilie var voksenelev og Anja hendes uddannelsesansvarlige.

For dem handler godt kollegaskab om respekt, hjælpsomhed, ansvarlighed og at give plads for hinanden. Og alt det rummer deres indbyrdes forhold, konstaterer de to kolleger.

 

Nominerede hinanden
- Vi arbejder ualmindelig godt sammen og supplerer hinanden rigtig fint både fagligt og personligt, fortæller Anja, der lagde ud med at nominere Chilie til titlen som landets bedste kollega.

- Da jeg så muligheden for at nominere, tænkte jeg straks: ’Det er Chilie’. Fagligt er hun dygtig og tager ansvar for sine arbejdsopgaver. Men hun tænker også på, hvordan hun kan støtte og hjælpe kollegerne ved at påtage sig opgaver på tværs. I den periode, hun var min elev, var det som at få en ekstra højre hånd. Desuden er Chilie næsten altid i et godt humør, der smitter af på alle omkring hende. Og hun er altid parat til at lytte eller give en skulder, hvis det er nødvendigt, fortæller hun.

- Jeg blev rigtig stolt, da jeg fik mail om, at Anja havde nomineret mig. Så jeg skyndte mig at nominere hende, fordi HUN er den bedste kollega, siger Chilie:

- Anja er igangsætteren, der får tingene til at ske. Hun tager hul på en opgave og laver en plan, men giver også plads til at andre kan bidrage. Og hun prøver ikke på at tage æren for en udført opgave, tværtimod. Der er absolut ingen jalousi. Jeg føler mig tryg ved at arbejde sammen med Anja og supplerer med de ting, jeg er god til.

- Personligt er Anja også meget hjælpsom. Flere gange har hun reddet mig ved at køre mig 30 km hjem, så jeg kunne nå at hente børn, fortæller Chilie.

- Åååårh, du ville da have gjort det samme for mig, replicerer Anja beskedent.

- Vi taler godt sammen om personlige ting og kan stole på hinanden. Hvad vi fortæller kommer ikke videre, Vi kender efterhånden hinanden rigtig godt, og det tror jeg, også kommer arbejdet til gavn. Vi ved, hvad vi hver især kan bidrage med.

 

Adskilt – og sammen
I dag er Chilie færdig-uddannet, og de to kolleger arbejder på hver sin uddannelse på Instituttet. Mens Chilie arbejder med master-uddannelser, arbejder Anja med socialrådgiveruddannelsen. Men når de kan komme til det, byder de ind på tværgående opgaver, så de igen kan arbejde sammen.

Således påtog de sig sammen med en tredje kollega at udarbejde en guide for hele instituttet til et nyt journaliseringssystem, som mange medarbejdere fandt uoverskueligt.

- Vi supplerer hinanden så fint og bygger oven på hinandens arbejde. Desuden har vi det sjovt sammen, men forstår at holde sjov og alvor adskilt. Vi arbejder 100 procent effektivt med vores arbejdsopgaver, siger Chilie.

- Det er dét, der gør os til så gode kolleger, supplerer Anja.

 

 

HK KÅRER DANMARKS BEDSTE KOLLEGA

Danskere landet over kan indtil 4. oktober nominere en kollega, som de synes, har fortjent titlen ”Danmarks bedste kollega”. Måske er han altid glad og hjælpsom, måske er hun den, der altid har tid til kollegial sparring, eller også er det en person, der altid tager ansvar for fællesskabet på arbejdspladsen. 
 

 NOMINER DIN KOLLEGA 
 
  
Kåringen finder sted 17. november i samarbejde med Kommunernes Landsforening og Dansk Erhverv, som sidder med i juryen. Det sker ved et arrangementet, hvor Great Place to Work® kårer landets bedste arbejdspladser.

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk