HK.dk logo

Bliv dygtigere mens du venter på job

14. december 2015  |  Nordjylland  | 

Ledige har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse. Brug dem, lød opfordringen, da HK Nordjylland havde inviteret til workshop.

75 ledige havde taget imod invitationen til at høre om muligheder for uddannelse.

Brug din ledighed til at blive dygtigere, mens du venter på dit næste job.

Sådan lød budskabet, da HK Nordjylland 2. december havde inviteret ledige medlemmer til en formiddag om uddannelse.

I fokus var lediges ret til seks ugers jobrettet uddannelse og mulighederne for at få bevilget yderligere kurser.

Inden for de første ni måneders ledighed har ledige over 25 år ret til seks ugers uddannelse, mens unge under 25 år skal bruge muligheden inden for de første seks måneders ledighed. Uddannelsen kan startes fra første ledige dag og bevilges af arbejdsløshedskassen efter en landsdækkende positivliste med mulige uddannelser og kurser inden for brancher med gode beskæftigelsesmuligheder. Jobcentret kan desuden bevilge kurser efter en særlig regional uddannelsespulje.

Helle Dueholm, Arbejdsmarkedskontor Midt- og Nordjylland, tog temperaturen på det nordjyske arbejdsmarked og gav inspiration til at sikre sig kompetencer med gode muligheder for job.

- Især handelsområdet er i voldsom vækst. Og med hensyn til offentlig administration er der behersket optimisme med udflytningen af statslige arbejdspladser til landsdelen, fortalte hun.

Men det handler om klæde sig fagligt på.

- På handelsområdet er det især e-handel, der vokser. Og den offentlige administration handler stadig mere om at servicere borgere digitalt, hvorfor det i høj grad er superbruger-kompetencer, der efterspørges.

- Er du i tvivl om, hvordan du klæder dig bedst muligt på til at komme i job, er du altid velkommen til tale med HK Nordjyllands uddannelseskonsulenter. Vi kan bruges til afklaring, sparring og hjælp til jobsøgning, fortalte HK Nordjyllands uddannelseskonsulent Orla Kristensen blandt andet.

Efter oplæggene kunne deltagerne hente inspiration til uddannelse i workshops, hvor Aalborg Handelsskole, VUC, AMU Nordjylland og UCN act2learn fortalte om konkrete kurser og muligheder for seks ugers jobrettet uddannelse.

 

Fik inspiration til uddannelse

Gitte Øland, uddannet kontorassistent og ledig siden afslutningen af juli: - Jeg har fået rigtig god inspiration til uddannelse fx inden for administration og digital markedsføring. Selvom jeg er aktiv med at søge muligheder og informationer på nettet, er der rigtig fint at møde folk fra uddannelsesinstitutionerne ansigt til ansigt og få afklaret sine muligheder.

 

Heidi Søndergaard, uddannet kontorassistent og multimediedesigner og ledig i seksten måneder: - Nu vil jeg vil satse på at bygge videre på mine kompetencer, som jeg derved kan tilføre værdi. Jeg har opdaget muligheder, jeg ikke tidligere havde tænkt på. For eksempel vil en uddannelse inden for digital markedsføring passe fint med mine uddannelser og kompetencer fra job som webkoordinator. At der efterspørges medarbejdere på området er jo en yderligere motivation.

Peter Greth Nielsen, nyuddannet i butik og ledig siden august: - Jeg har lyst til at prøve noget andet og er åben for at tage en ny uddannelse. Det kunne for eksempel være en uddannelse inden for lager og logistik, hvilket er en fin kombination med min handelsuddannelse. Jeg er ung og det betyder ikke noget for mig at bruge fx to år mere på at uddanne mig. Jeg er blevet meget inspireret og har aftalt et møde med en studievejleder. Men jeg overvejer stadig.

 

 

FAKTA

6 ugers jobrettet uddannelse

Ufaglærte og faglærte dagpengemodtagere har ret til seks ugers jobrettet uddannelse inden for de første 9 måneders ledighed (6 måneder for dagpengemodtagere under 25 år).

Uddannelsen skal være rettet mod jobområder med gode beskæftigelsesmuligheder og skal derfor være på den landsdækkende positivliste.

Du har kun ret til ét forløb. Ét forløb kan dog bestå af flere kurser – en såkaldt uddannelsespakke.

Det er a-kassen, der afgør din lediges ret til 6 ugers jobrettet uddannelse.

Der eventuelt gives tilskud til uddannelser over 6 uger.

Den landsdækkende positivliste (Link virker ikke pr. 26. juli 2018) afgrænser hvilke kurser og uddannelsesforløb det er muligt at tage som 6 ugers jobrettet uddannelse. 

 

REGIONAL UDDANNELSESPULJE

Ud over retten til 6 ugers jobrettet uddannelse kan du som ledig søge om at få bevilget uddannelse efter den regionale uddannelsespulje.

Det er Jobcentret, der bevilger uddannelse efter den regionale positivliste  (Link virker ikke pr. 26. juli 2018) .

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk