HK.dk logo

En magnet for god kollega-karma

01. juni 2015  |  Nordjylland  | 

Højt humør, god stemning og kollega-karma gør det fælles kontor for Område X og Internationalt kontor på UCN Business og UCN Teknologi til en oase.

-Sjov og arbejde skal ikke adskilles, siger Carina Mortensen (tv) og Karen Marie Boller.

Med et grin som en slap kilerem og en værkstedshumor tyk som dieselolie er HK’er Karen Marie Boller kendt som University College Nordjyllands gladeste medarbejder.

Hendes gode humør smitter i den grad af på kollegerne, at det fælles kontor er kendt som en ualmindelig livlig – og lidt ’støjende’ arbejdsplads.

Derfor er storrumskontoret også en magnet, der tiltrækker kolleger fra UCN’s øvrige kontorer i Porthusgade i Aalborg – og for den sags skyld fra de mange andre adresser, uddannelsesinstitutionen breder sig over i landsdelen.

-Kolleger kigger tit indenfor for at suge lidt af vores gode stemning til sig. Og praktikanter placeres altid hos os, fordi – det har vi lederens ord for – stemningen er så god. Vi har et ualmindelig godt kollegaskab på kontoret, fortæller kollega Carina Mortensen.

Hun og Karen Marie Boller har døbt sig selv ’the terrible twins’, fordi de spiller så godt sammen.

-Vi er blevet lidt som et ægtepar. Vi ligner hinanden; vi går i samme slags tøj og er gift med samme slags mænd, siger Karen Marie Boller med et højt grin.

-Vores sprog kan godt være lidt saftigt. Jeg har vist lært de andre at bande rigtig meget, siger hun.

Kollegiale drillerier, jokes og sjove indfald hører til dagens orden for de seks kolleger på kontoret.

-Det er noget sludder, at man skal holde sjov og arbejde adskilt. At have det sjovt fjerner bestemt ikke noget fra produktiviteten. Tværtimod. Når vi har det godt, er det til gavn for arbejdspladsen, siger Karen Marie Boller.

Livet skal ikke være kedeligt – heller ikke arbejdslivet, synes hun.

-Jeg har valgt at være glad og optimistisk. Jeg vil gerne kunne se tilbage og sige: ”Det var en god tur”.

Godt kollegaskab smitter
-Det er så vigtigt, at vi har det godt på arbejdet; vi er jo sammen rigtig mange timer hver dag. God stemning og godt kollegaskab smitter; vi kommer til at ligne hinanden, siger Carina Mortensen.

Men det er også vigtigt at respektere hinanden. Og hinandens grænser, understreger hun.

-Hvis en kollega på vores kontor synes, at løssluppenheden kammer over, bliver et ”stop” respekteret. Det er også tilladt at have en dårlig dag, hvor man måske bare har brug for at sidde roligt for sig selv. Men den gode stemning smitter som regel af i løbet af dagen. På samme måde bliver det respekteret, hvis en opgave kræver særlig koncentration og ro.

Efter fyraften tager kollegerne en gang imellem på café sammen, og Facebook bliver flittigt brugt som kontakt i fritiden – og til at lave sjov med hinanden.

-Netop fordi vi har det så godt sammen, er vi rigtig gode til også at hjælpe hinanden. Det gælder både med sparring om arbejdsopgaver eller hvis en kollega har problemer; også personlige. Vi er rigtig gode til at rose hinanden og til at give både knus og ’spark’.

-Det handler god kollega-karma også om, siger Carina Mortensen.

 

Vær med til at sprede god kollega-karma

 

Efterlysning: Har du en god kollega

Har du en rigtig god kollega, der altid er klar med en hjælpende hånd eller en god snak?

Vi efterlyser søde, sjove og inspirerende historier om godt kollegaskab på nordjyske HK-arbejdspladser.

Læs mere

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk