HK.dk logo

Fik du den rigtige erstatning?

05. august 2014  |  Nordjylland  | 

Arbejdsskadestyrelsens afgørelser om erstatning for erhvervsevnetab har vist sig at være fyldt med fejl. Er du i tvivl om din erstatning, så kontakt HK Nordjylland.

Penge

Arbejdsskadestyrelsen har lavet fejl i hver anden arbejdsskadesag. Det viser en stikprøvekontrol, som statens advokat, Kammeradvokaten, netop har udført i 98 sager om tab af erhvervsevne.
  

I mange sager har Arbejdsskadestyrelsen fejlskønnet den skadelidtes indtjeningsevne efter skaden. Ligeledes har fastsættelsen af den skadelidtes årsløn været fejlagtigt i en stor del af sagerne. Dermed kan mange skadelidte have fået for lidt i erstatning for tabt erhvervsevne.

Arbejdsskadestyrelsen genoptager selv de 98 sager, men har anmodet HK og andre fagforbund om at hjælpe med at finde yderligere sager.

Det er særlig de sager hvor det kan dokumenteres, at skønnet eller årslønnen har medført en for lav erstatning, der kan genoptages.

Der kan også være sager, hvor der er udbetalt for meget i erstatning. Hvis du ønsker din sag genoptaget kan erstatningen altså også nedsættes. Man skal kun i helt særlige tilfælde tilbagebetale det, man allerede har fået udbetalt.

Har du som medlem af HK, været udsat for en arbejdsskade, hvor du har fået en erstatning som for tab af erhvervsevne? Er du i tvivl om, hvorvidt det har været en korrekt afgørelse, eller er du i tvivl om, hvorvidt du kan i det hele taget kan få din sag genoptaget, så kontakt HK Nordjylland.

Find mere at vide på www.ask.dk - eller ring til Arbejdsskadestyrelsens hotline på tlf. 7260 6220

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk