HK.dk logo

Hanne fik hjælp, da hun blev syg

15. juni 2015  |  Nordjylland  | 

HK Nordjyllands sociale team trådte til med hjælp og støtte, da sygdom satte stopper for jobbet.

-Jeg tror, at jeg var knækket uden hjælp, siger Hanne Georgsen.

Efter 26 år hos it-virksomheden KMD, måtte 52-årige HK’er Hanne Georgsen, Aalborg, opgive sit job, da hun i december 2012 blev sygemeldt med diagnosen fibromyalgi.

Smerter i hele kroppen gjorde, at hun ikke længere kunne passe i arbejdet, hvor hun underviste ansatte på skoler i at bruge virksomhedens it-programmer.

- Jeg var rigtig glad for mit arbejde og elsker at undervise, men jeg havde efterhånden smerter fra hårrødderne til tæerne, så jeg kunne ikke mere, fortæller hun.

Arbejdspladsens forsøg med at sætte hendes arbejdstid ned mislykkedes, og med udgangen af april 2013 modtog hun sin afskedigelse.

- Jeg fik rigtig meget støtte på arbejdspladsen; ikke mindst af mine tillidsrepræsentanter, der altid var parate med gode samtaler og råd, siger Hanne Georgsen.

Det var således også tillidsrepræsentanterne, der gjorde hende opmærksom på fagforeningens tilbud om støtte i sociale sager om sygedagpenge.

Var knækket uden hjælp
- Jeg har hele tiden i mit sygdomsforløb valgt at være en positiv medspiller. Jeg har haft gode kommunale sagsbehandlere; jeg har fået støtte fra arbejdspladsen, kolleger og fra mit private bagland – og jeg har selv været aktiv for at der skulle ske noget, siger Hanne Georgsen.

- Men jeg tror, at jeg var knækket, hvis jeg ikke have fået hjælp i HK. Selv havde jeg aldrig kunne overskue forløbet.

Medarbejderen fra HK Nordjyllands sociale team fulgte sagen og overtog rollen som bisidder, når Hanne Georgsen skulle mødes med kommunen. Hidtil havde hendes mand havde haft den opgave.

- Når man sidder dér til møde med den kommunale sagsbehandler, er man jo selv dybt involveret – også følelsesmæssigt. Derfor hører man ikke altid, hvad der bliver sagt eller man misforstår. Så er det godt at have et par ekstra ører.

- Men jeg oplevede også, at der var respekt, når jeg præsenterede Kirsten (HK-medarbejderen fra ’det sociale team’, red.) som min ’bisidder fra fagforeningen’. Jeg fornemmer, at tonen blev en anden og føler, at jeg stod stærkere. Kirsten var også god til at stille spørgsmål, jeg ikke havde tænkt over selv.

- Jeg mødte så megen forståelse og empati fra Kirsten, at jeg trygt overlod til hende at tale min sag, fortæller Hanne Georgsen.

Erklæringer fra speciallæger bekræftede hendes sygdom, og én enkelt arbejdsprøvning var nok til at vise, at hun maksimalt kunne arbejde ti timer om ugen.

Det tog da også kun ti minutter efter en rundbordssamtale – med Hanne Georgsen, fagforeningen, kommunen og læge – for Aalborg Kommune i oktober 2014 at tilkende hende et fleksjob.

I dag er hun ansat ti timer om ugen i Aalborg Kommunes sundhedscenter, hvor hun underviser langtidssyge i at tackle job og sygdom.

- Hjælpen fra HK har været guld værd. Jeg blev fulgt hele vejen og det gjorde mig tryg. Fagforeningen er ligesom en brandforsikring; man håber ikke at få brug for den, men den er god at have, når huset brænder, siger Hanne Georgsen.

 

Det sociale team støtter dig

Får du en arbejdsskade, eller har en sag med kommunen om sygedagpenge, fleksjob, kontanthjælp og førtidspension, så kan du få hjælp og støtte fra HK Nordjyllands sociale team.

Teamets to medarbejdere hjælper HK-medlemmer med at få styr på arbejdsskadesager, som kan være en indviklet og svær proces at stå med selv. I 2014 sikrede de således medlemmerne i Nordjylland 6,2 millioner kroner i erstatninger for arbejdsskader.

I sociale sager hjælper det sociale team med alt lige fra at svare på enkelte spørgsmål til større sager, hvor de arbejder med arbejdsfastholdelse og medlemmets rettigheder i forhold til den sociale lovgivning.

Som medlem kan du booke et personligt møde med teamet på et af HK Nordjyllands kontorer.

 

 

Sygdom

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk