HK.dk logo

HK stiller skarpt på arbejdsmiljø

23. marts 2015  |  Nordjylland  | 

HK Nordjylland åbner arbejdsmiljøår med foredrag om stress.


Med et foredrag om ”særligt sensitive” - der især er i fare for at blive psykisk udmattede og stressede - tyvstarter HK Nordjylland 27. april på HK’s arbejdsmiljøår.

Arbejdsmiljøåret skal styrke indsatsen for bedre arbejdsmiljø og starter officielt dagen efter - på den internationale arbejdsmiljødag 28. april.

 

Fokus på psykisk arbejdsmiljø
-Det psykiske arbejdsmiljø fylder rigtig meget i dag, og derfor har vi valgt at fokusere på dét i arbejdsmiljøåret, siger arbejdsmiljøkoordinator hos HK Nordjylland Orla Kristensen.

Orla Kristensen

Orla Kristensen

-Efterhånden har vi vel fået de hæve-sænke-borde og andre tekniske hjælpemidler, vi har behov for til at skabe et ordentligt fysisk arbejdsmiljø. Dermed ikke sagt, at vi ikke behøver at bekymre os mere om det fysiske arbejdsmiljø, tværtimod, men dagsordenen er i høj grad rykket til emner som stress, trivsel og arbejdsglæde, siger han. 

Det psykiske arbejdsmiljø vil derfor blive taget op ved foredragsaftener i HK-huset i Aalborg og i den nordjyske ”provins”.

Men hvis vi skal tage konkret fat på det store emne ”psykisk arbejdsmiljø,” så det rykker, er det nødvendigt at nuancere og pille det fra hinanden, understreger Orla Kristensen.

-At tale om ’psykisk arbejdsmiljø’ er lidt diffust. Vi vil derfor være konkrete med emner, der fx kunne være arbejdsbyrde, indflydelse, ledelse, socialt fællesskab på arbejdspladsen og jobtilfredshed – bare nævnt i flæng, siger han.

”Trivsel og arbejdsglæde” bliver også overskrift for HK Nordjyllands årlige sundhedsuge, der i år holdes fra 7.-11. september.

Ud over foredrag byder arbejdsmiljøåret bl.a. på en hotline med individuel rådgivning om arbejdsmiljø og værktøjer og materialer til brug på arbejdspladsen.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk