HK.dk logo

HK-klubben hjalp til sundere livsstil

04. maj 2015  |  Nordjylland  | 

Der var tips og inspiration til motion, sund mad og livsstil, da HK-klubben hos Udbetaling Danmark i Frederikshavn holdt workshops for kollegerne.


Du kan selv gøre meget for at forhindre ømme nakke- og skuldermuskler efter stillesiddende arbejde og en hverdag uden megen bevægelse. Og det behøver ikke koste mange kræfter at sætte et sundt og ernæringsrigtigt måltid på bordet i en fart, når fyraften er lig med travlhed, indkøb, børn, der skal hentes, og aftensmad, der skal kokkereres!

Det satte bestyrelsen for HK-klubben hos Atp - Udbetaling Danmark i Frederikshavn sig for at give inspiration til, da de 28. april holdt fyraften-workshops om sund kost og motion i hverdagen.

 

-Vi er jo efterhånden kommet et godt stykke på den anden side af nytåret – og nytårsforsætterne om at leve sundere, bevæge sig mere og skabe mere overskud i hverdagen er for mange af os trådt i baggrunden. Det ville vi gerne ruske lidt op i, siger arbejdsmiljørepræsentant Bettina Esman.

Sammen med resten af HK-klubbestyrelsen valgte hun derfor at holde workshops på arbejdspladsen, hvor to kokke – den ene uddannet kostvejleder – residerer i kantinens køkken; og hvor en fysioterapeut én gang om ugen tager sig af medarbejdernes skavanker.

 

Kokke og fysioterapeut havde stillet sig til rådighed for tre workshops, som deltagerne roterede rundt til.

I køkkenet fik de eksempler på sunde og hurtige middagsretter og samtidig idéer til at undgå madspild ved at lade rester fra aftensmåltidet dagen før indgå i nye spændende retter. Fysioterapeuten lod deltagerne svede lidt i arbejdspladsens fitness-rum, hvor hun demonstrerede øvelser, der kan afhjælpe og forhindre ømme kontormuskler. Og endelig gav kostvejlederen tips og trick til, hvordan man kan skabe sig en sundere livsstil. Det hele sluttede med en gang sund aftensmad i kantinen.

 

-Det var meget bedre end foredrag. Efter at have siddet stille en lang arbejdsdag er det rarere selv at være aktiv, siger arbejdsmiljørepræsentant Bettina Esman.

-Formen med workshops giver desuden mulighed for at være sammen med kollegerne på en anderledes og sjov måde, så socialt har arrangementet også været godt. Vi har fået mange ønsker om at gentage arrangementet, siger hun.

 

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk