HK.dk logo

- Hurra, vi fik overenskomst!

25. juni 2015  |  Nordjylland  | 

Ansatte meldte sig i HK, så de kunne få overenskomst med goder og klare retningslinier for løn- og arbejdsforhold.

- Det er en fordel for alle, at der erklare retningslinier for løn- og arbejdsforhold, siger Lars Panduro Mogensen.

- Vi er rigtig glade og stolte over, at det lykkedes!

Lars Panduro Mogensen er som erhvervskonsulent hos HTH Køkkener i Aalborg netop kommet ind under HK’s kontoroverenskomst.

Han og de øvrige atten ansatte i virksomheden blev tidligere på året enige om, at de ville have overenskomst og meldte sig ind i HK. Dernæst fik de fagforeningens hjælp til forhandlinger med virksomhedens ledelse. Forhandlingerne faldt på plads i starten af maj, og de ansatte kommer nu ind under overenskomstens regler.

- Nu får vi klare grænser for hvad der er ret og rimeligt. Både for ansatte og arbejdsgiver er det en fordel, at der er klare regler – også for hvornår, der skal forhandles og hvordan eventuelle uenigheder skal klares, siger Lars Panduro Mogensen.

At der også følger flere penge på pensionsopsparingen, fritvalgskonto, betaling for overarbejde, regler om arbejdstid og ret til selvvalgt uddannelse med overenskomsten er selvfølgelig heller ikke uden betydning, understreger han.

- Med overenskomsten, har vi fået goder, vi ikke tidligere havde; eller vi har fået forbedret dem, vi havde. Og samtidig er der sikkerhed for, at goderne ikke bare kan fjernes igen uden forhandling, siger han og peger på, at overenskomsten også er med til at udjævne forskelle.

- Vi har tidligere forhandlet aftaler hver især, og det har jo betydet, at dem, der var bedst til at forhandle, fik de bedste aftaler, siger Lars Panduro Mogensen.

Regler om arbejdstid
- Overenskomstens regler om arbejdstid har stor betydning for os, ikke mindst nu hvor vi har åbent hver søndag, siger han.

Mens HK’s butiksoverenskomst med dens klare regler for weekendarbejde gælder for HTH’s butiksansatte, er erhvervskonsulenterne under HK’s kontoroverenskomst ikke omfattet af de samme regler. Derfor forhandles i øjeblikket en særlig lokalaftale, så konsulenterne deltager i søndagsarbejde i begrænset omfang.

- Nu skal både vi ansatte og ledelsen lære overenskomsten rigtig at kende. Jeg håber på en tæt dialog med ledelsen, så vi finder gode løsninger for begge parter i fred og fordragelighed, siger Lars Panduro Mogensen, der er valgt som kollegernes tillidsrepræsentant.

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk