HK.dk logo

- Jobklub gjorde mig skarpere

03. november 2015  |  Nordjylland  | 

MEDLEMSTILBUD – HK Nordjyllands jobklub hjalp Birgit til at få styr på kvalifikationer og jobsøgning.

- Jeg er blevet meget skarpere. Dels er mine ansøgninger blevet bedre, men jeg har også fået klart fokus på, hvad jeg kan tilbyde en virksomhed.

55-årige HK’er Birgit Lønvad, Nørresundby, har haft stort udbytte af at deltage i HK Nordjyllands jobklub, hvor hun har været med i hele to forløb af hver fire dage.

Jobklubben er et tilbud til ledige HK-medlemmer og et samarbejde mellem HK Nordjylland og oplysningsforbundet AOF Nord, hvor professionelle undervisere giver råd, vejledning og personlig sparring i forbindelse med jobsøgning.

Hvert forløb er tilrettelagt efter deltagernes egne ønsker og behov og ud over undervisning, inspirerer deltagerne hinanden med gode ideer. Desuden har hver deltager mulighed for fem individuelle samtaler med en underviser i løbet af det kommende halve år efter forløbet. Det kan fx være konkret vejledning om en ansøgning eller forberedelse til jobsamtale.

- Det er et rigtig godt tilbud, som jeg varmt kan anbefale andre ledige at tage imod, siger Birgit Lønvad, som dels har fået pudset sit cv af, men ikke mindst har haft glæde af sparring om jobansøgning.

Som beskeden nordjyde stod hun nemlig ikke forrest, når det handler om at skilte med sine kvalifikationer.

- Jeg var ikke så god til at sælge mig selv og havde behov for at blive mere præcis i mine jobansøgninger, fortæller hun.

Hun besidder ellers en bred palette af kvalifikationer erhvervet gennem erfaring, uddannelser og kurser. Således er hun blandt allerførste hold uddannede sosu-assistenter; en karriere, som en arbejdsskade satte punktum for. Da hun så efter tretten år på samme arbejdsplads i foråret mistede jobbet på kundeservice-kontoret i en nordjysk virksomhed, fik hun merit til en kontoruddannelse med administration som speciale og blev på kun seks uger uddannet kontorassistent. Desuden har hun uddannet sig som voksenunderviser på Danmarks Lærerhøjskole og taget kurser som it- og web-medarbejder.

Hun søger arbejde bredt – lige fra lagerjob til kontor, marketing og kommunikation, men det var svært at samle alle de mange forskellige kvalifikationer og lade dem komme til udtryk i ansøgningerne, syntes hun.

Skulle opfylde 110 procent
- Når jeg læste jeg stillingsopslag, skulle jeg helst opfylde kravene 110 procent. Ellers søgte jeg ikke. Og når jeg søgte, så manglede jeg lige dét, der gør ansøgningerne personlige og målrettede, fortæller Birgit Lønvad.

Det fik hun hjælp til i jobklubben.

En frivillig personlig profilanalyse hjalp hende til at få styr på, hvordan hun er og hvad hun kan tilbyde virksomheder. Og hun er nu begyndt at samle oplysninger om de firmaer, hun søger job hos. Oplysningerne giver hende et billede af virksomheden og i ansøgningerne kan hun beskrive, hvordan hun kan passe ind – med sine kvalifikationer.

- Mine ansøgninger kan på den måde blive mere direkte. Jeg kan være mere konkret i forhold til virksomheden, men også mere kreativ i ansøgningen f.eks. i forhold til, hvordan virksomhedens vision og mission passer til mig. Den personlige sparring med underviserne i jobklubben har været til stor gavn, fortæller Birgit Lønvad.

 

 

Jobklub - et tilbud til ledige HK'ere

Jobklubben er et samarbejde mellem HK Nordjylland og AOF Nord.

I jobklubben får du gode råd og vejledning i forbindelse med jobsøgning. Du får desuden mulighed for at udveksle erfaring og idéer med andre ledige.

Der tages udgangspunkt i din konkrete situation, så indsatsen bliver den helt rigtige. I individueller samtaler i Jobklubben giver vi dig en præcis rådgivning og vejledning i, hvordan du finder det rette job.

 

Jobklubben tilbyder

  • Sparring med professionelt personale
  • Råd og vejledning i forbindelse med udarbejdelse af CV
  • Råd og vejledning i forbindelse med jobsøgning - Opfordret og uopfordret ansøgning - Gode jobsøgningsstrategier
  •  Oplæg og inspiration omkring forberedelse af jobsamtale - Personlig fremtræden - Præsentationsteknik, kommunikation m.v.
  •  Arbejdsmarkedskendskab
  •  Præsentation og adgang til internetbaserede jobportaler / databaser
  • Afklaring af personlige og faglige kompetencer - Personlig Profil Analyse
  •  Adgang til pc og internet (Du er også velkommen til at tage din egen pc med)
  • Coaching i forbindelse med at udarbejde en målrettet strategi til din jobsøgning, kurser, uddannelse og andre kompetenceudviklende muligheder.

 

Se mere 

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk