HK.dk logo

KvikStart blev et vendepunkt

08. september 2015  |  Nordjylland  | 

FAGLIG SERVICE: HK’s tilbud om KvikStart gav Karina inspiration til at komme videre, da hun mistede jobbet.

Karina Dybro

- KvikStart gav mig et spark til at komme hurtigt i gang med at søge job, siger Karina Dybro.

- KvikStart blev et vendepunkt for mig. Det gav mig overblik over regler og muligheder og betød, at jeg kunne begynde at se fremad igen.

31-årige HK’er Karina Dybro, Brønderslev, var lidt i chok efter at have fået sin opsigelse, da firmaet, hvor hun var ansat som bogholder, omstrukturerede. Selvom opsigelsen ikke kom helt uventet, blev hun alligevel rystet og følte, at hun måtte sunde sig lidt.

- Jeg havde brug for inspiration og spark til at komme videre, fortæller hun.

Derfor syntes hun, at fritstillingen i den tre-måneders opsigelsesperiode gav tid til at sunde sig og overveje situationen.

- Jeg søgte lidt rundt på nettet for at hente inspiration til, hvad jeg nu skulle. Nærmest ved et tilfælde fik jeg øje på HK KvikStart, fortæller Karina Dybro.

KvikStart er HK’s tilbud til medlemmer i opsigelsesperioden. Her er der mulighed for at komme hele vejen rundt om opsigelse og ledighed med fx tjek af opsigelsesvarsler, vejledning om uddannelse, tips til jobsøgning og information om ledighed og jobmuligheder.

- Jeg tænkte, at det var lige noget, jeg kunne bruge, siger Karina Dybro.

Nogle af reglerne kendte hun godt til i forvejen fra en tidligere ledighedsperiode. Og hun havde allerede haft en faglige medarbejder i HK til at tjekke sin opsigelse.

- Men det skader jo ikke at få repeteret reglerne, og jeg tænkte, at det kunne være god en måde for mig til at få indstillet hovedet til den nye situation og dermed få et springbræt til at komme videre, fortæller hun.

Møde gav spark
HK Nordjylland tilbyder hver måned medlemmer i opsigelsesperioden at deltage i et KvikStart-informationsmøde sammen med HK-medarbejdere, der er specialister i arbejdsmarked og overenskomster, regler om ledighed og a-kasse, uddannelse og jobsøgning.

- Mødet gav mig et spark til at komme hurtigt i gang med at søge job. Jeg vidste jo godt, at jeg skulle søge, hvis jeg ville have nyt arbejde, men chokket over afskedigelsen skulle nok fortage sig, tror jeg, siger Karina Dybro.

Hun oplevede, at KvikStart-mødet gav hende god orientering og mulighed for at få afklaret usikkerheder og spørgsmål.

- Det var også rigtig godt at være sammen med andre i samme situation, så vi kunne supplere og inspirere hinanden. Desuden fik vi en lille mappe med forskellige materialer og kontaktoplysninger på HK-medarbejdere på forskellige områder, så man vidste hvor man kunne genfinde informationer og hente hjælp, hvis det blev nødvendigt. Det er rigtig nyttigt, fortæller Karina Dybro. 

I dag er hun igen i job i et barselsvikariat, hvor hun arbejder med økonomi. Faktisk nåede hun slet ikke at blive ledig.

- Der er ingen tvivl om, at KvikStart gav mig god inspiration til jobsøgning og jeg kan kun anbefale alle, der mister jobbet, at tage imod tilbuddet, siger Karina Dybro.

  

 

Fyret? Få hjælp af HK KvikStart i Nordjylland

Er du blevet fyret, så garanterer HK, at du får en samtale med en HK-rådgiver inden for 24 timer på hverdage. Du får hjælp til at sikre, at reglerne omkring din opsigelse er overholdt. Og hvad du skal gøre, hvis de ikke er. 

Se kontorer og åbningstider  

HK tjekker og hjælper dig med

  • Opsigelsesvarsel og årsag for at sikre, at alt er gået korrekt til.
  • Feriepenge og tilgodehavende løn.
  • Første orientering til hjælp til jobsøgning fx rettigheder til at søge arbejde i arbejdstiden i opsigelsesperioden samt introduktion til HK’s jobformidling og database.
  • HK’s rådgiver hjælper dig også straks i gang med at få et nyt job, så du kan udnytte tiden i din opsigelsesperiode, og ikke skal vente med at få hjælp, til du reelt er ledig.

 

KvikStart-informationsmøde i Nordjylland

Er du i opsigelsesperioden, kan du også deltage i et KvikStart-informationsmøde hos HK Nordjylland. Møderne bliver holdt den anden mandag i hver måned kl. 16-19 i HK-huset i Aalborg.

På mødet får du vejledning og gode råd omkring din opsigelse, tips til jobsøgning, information om den aktuelle situation på det nordjyske arbejdsmarked, dine muligheder for uddannelse og opkvalificering og vejledning om, hvordan HK kan hjælpe og støtte dig.

Du kan også deltage i et KvikStart-møde, hvis du selv har sagt jobbet op og er på jagt efter et nyt. 

Tilmeld dig KvikStart-møde i Nordjylland 

 

 

Online-kurser

Lær fx om jobsøgning, CV, ansættelseskontrakt, LinkedIn og få tip og tricks til jobsøgning og jobsamtale ved at deltage i et af de mange webinarer, som HK tilbyder som led i HK KvikStart.

En HK-medarbejder gennemgår "live" gennemgå det emne, du har valgt. Længden af undervisningen kan variere fra ½ til 1 time, og du vil skriftligt kunne kommunikere med de andre deltagere og din underviser undervejs.

Læs mere om online-kurser 

KvikStart

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk