HK.dk logo

Nicolai fik hjælp ud af elev-kontrakten

01. juni 2015  |  Nordjylland  | 

HK trådte til med hjælp og støtte, da stress satte en stopper for uddannelsen.

Nicolai Svendsen måtte opgive sin elevplads, da han blev ramt af stress.

Pludselig en dag faldt 22-årige Nicolai Svendsen, Nørresundby, bevidstløs om på sin læreplads. Forud var gået en lang periode, hvor han følte, at alle opgaverne på jobbet afhang af ham, selvom han ”kun” var firmaets handelselev.

Tidligere var han del af et lille team, der stod for indkøb og onlinesalg af tøj, men efter en nedskæringsrunde, var han ene tilbage.

-Jeg var pludselig den eneste, der kendte arbejdsopgaven. Opgaverne hobede sig op hos mig, syntes jeg og følte, at der hverken var stopknap eller backup, fortæller Nicolai.

På hospitalet bliver Nicolai undersøgt for at finde årsagen til hans kollaps. Der er imidlertid ingen fysiske problemer. Grunden er stress, konkluderer lægerne, og efter et par dage udskriver de ham.

-Jeg kunne slette ikke holde tanken om at skulle tilbage på arbejdspladsen ud. Bare jeg nærmede mig huset, begyndte jeg at ryste over hele kroppen. Jeg kunne ikke overskue noget som helst, fortæller Nicolai.

Bad HK om hjælp
Efter et par måneders sygemelding kontakter Nicolai sammen med kæresten HK Nordjylland og beder om hjælp.

Mentalt og fysisk er det udelukket, at han kan vende tilbage til sin elevplads; han er ikke parat til at finde en eventuel ny praktikplads og skolepraktik er ikke en mulighed, syntes han. Eneste mulighed er derfor at få ophævet elevforholdet.

I forhandlinger med virksomheden får HK ikke blot en aftale i stand om at ophæve elevforholdet. Fagforeningen skaffer tillige Nicolai to måneders ekstra løn, han ellers ikke havde krav på.

-Jeg er meget taknemmelig over, at HK gik ind i sagen. Det var en rigtig god støtte. Jeg blev overrasket over, at HK hjælper så meget, selvom man som elev jo næsten ingenting betaler i kontingent, siger Nicolai.

-Jeg har allerede anbefalet et par venner at melde sig ind. Det er godt ikke at stå alene, hvis det pludselig brænder.

Læs også: Mange elever får ikke, hvad de skal have

Omkring hver tredje elev inden for HK-området – som HK Nordjylland kommer i kontakt med – får ikke alle de goder, som overenskomsten giver dem.

Praktisk elev

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk