HK.dk logo

-Bedre samarbejde skal skabe godt psykisk arbejdsmiljø

02. juni 2015  |  Nordjylland  | 

Nordjyske HK-tillidsrepræsentanter fra kommuner og regionen mødtes for blandt andet at diskutere arbejdsmiljø

Samarbejdet om psykisk arbejdsmiljø mellem tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant og ledelse på de kommunale og regionale arbejdspladser skal opprioriteres.

Det var konklusionen, da 80 nordjyske HK-tillidsrepræsentanter mødtes til konference i Aalborg 1. og 2. juni for blandt andet at diskutere stress og psykisk arbejdsmiljø.

Nedskæringer, omstruktureringer og forandringer har nemlig presset ansatte på mange arbejdspladser.

-Tidligere skulle vi udføre arbejde i limousine-klassen, men nu bliver det kun til en Fiat, lød det fra en deltager:

-Det er svært for kollegernes faglighed at erkende, at vi ikke kan gøre arbejdet så godt, som vi gerne ville. Men ledelsen efterspørger ikke en limousine. Derfor skal vi blive bedre til at afstemme forventninger og erkende, at der er noget, vi ikke kan nå.

-Det er ærgerligt, hvis vi skal helt der ud, hvor Arbejdstilsynet må gribe ind med vurdering og måske påbud, inden der gøres noget. Vi skal forebygge og måske hente konsulent-hjælp udefra, lød det fra en anden deltager.

-Som tillidsrepræsentanter kan vi være med til at påvirke vores ledelser. Nøglen til forbedringer ligger i et godt samarbejde på arbejdspladsen, slog en tillidsrepræsentant fast.

På konferencen fortalte Arbejdstilsynet desuden om mulighederne for henvendelser, tilsyn og vurdering af det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladserne, mens fastholdelseskonsulenter fra Mariagerfjord Kommune fortalte om kommunens indsats for at få langtidssyge tilbage på arbejdspladsen.

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk